Huset Torsplan i Stockholm. Byggnaden och kringgärdande trafik lyser upp i kvällsmörkret.

Torsplan 1 – kontor och butiker i Hagastadens hjärta

Rätt kontor och handelslokaler är en framgångsfaktor. Det vet Axfood, Structor, Mekonomen, Cykloteket och de andra organisationerna som flyttat in till skräddarsydda arbetsmiljöer i den första etappen av Torsplan.

I hjärtat av den nya stadsdelen Hagastaden har vi utvecklat den första etappen av Torsplan, ett kontors- och handelshus i ett väl synligt läge nära såväl Solna som centrala Stockholm. Här har vi tillsammans med våra hyresgäster utformat trivsamma kontor som stärker våra hyresgästers varumärken och som ger utrymme för ökad produktivitet.

Rätt arbetsmiljö ger effekt

Torsplan är lika mycket mötesplats som arbetsplats. Kontorslokalerna har stora fria ytor med pelarlösa våningsplan och genomtänkta lösningar som ökar flexibiliteten. Här är det högt i tak och mycket dagsljus. Bland annat finns alla installationer dolda ovan undertaket vilket gör kontoret lätt att möblera. Flexibla lokaler blir också mycket kostnadseffektiva. Våra hyresgäster märker det inte minst på driftkostnaderna.

Hagastaden - Stockholms nya centrum för Life Science

Hagastaden, tidigare kallat Norra Stationsområdet, är en ny stadsdel i Stockholms innerstad som binder samman Solna och Vasastaden. I den här miljön byggs sammanlagt 5 500 bostäder, 180 000 kvadratmeter kontor och lokaler för forskning och utbildning.

Stockholm Life i Hagastaden är Stockholmsregionens satsning på Life Science – forskning och företagande för hälsa. Här växer ett life science-kluster med bland andra Nya Karolinska Solna (NKS) och Karolinska Institutet (KI) som grannar. Stadsdelen ligger även nära det framgångsrika ICT-klustret i Kista, Kungliga Tekniska högskolan, Handelshögskolan och Stockholms Universitet.

Gott om service

I Torsplans mark- och källarplan återfinns handel och service som blir en naturlig knutpunkt och nerv i denna del av Hagastaden. En plats för möten och umgänge lika mycket som en plats för de vardagliga inköpen. Här finns caféet Coffeehouse by George, hamburgerkedjan Max, restaurangen Liins Wok House och matbutiken Hemköp samt Systembolaget och Lloyds apotek.

Gå Torsgatan upp och du befinner dig strax bland Vasastans restauranger och butiker, gå norrut genom den nya Norrtullsparken och du är nära både Hagaparkens vackra natur och Brunnsvikens vatten.

I hjärtat av Hagastaden med utmärkta kommunikationer

Nya och utbyggda kommunikationer gör det lätt att resa till och från Torsplan. En kort promenad tar dig till S:t Eriksplan. Därifrån går såväl tunnelbanans gröna linje som buss 4 med flera. Du kan också lätt promenera eller cykla till Karolinska sjukhuset och universitetsområdet. Likaså kan du gå och cykla till Roslagstull, Kungsholmen eller Odenplan. I direkt närhet av Torsplan finns E4, Solnavägen och S:t Eriksgatan. Härifrån har du även nära till två internationella flygplatser. Läget är mycket strategiskt för alla som söker en arbetsplats i händelsernas centrum.

 • Tunnelbana S:t Eriksplan, 6 min
 • Busshållplats 1 min
 • Pendeltåg Citybanan station Odenplan, uppgång Vanadisplan, 4 min
 • Stockholms Centralstation, 10 min med tunnelbanan
 • Stockholm Arlanda Airport, 30 min med bil
 • Bromma Stockholm Airport, 10 min med bil
 • Väl utbyggda cykelbanor och gångstråk
 • Essingeleden E4/E20 (och Norra länken), 1 min

Miljö

När du väljer miljöcertifierade lokaler tar du ansvar utveckling som bidrar till lägre energikostnader, ett stärkt varumärke och nöjda medarbetare som mår bra och presterar på topp.

Miljöcertifieringen blir ditt kvitto

Miljöcertifieringen genom BREEAM Excellent är ett objektivt bevis på att fastigheten håller hög kvalitet och verkligen lever upp till de högt ställda miljömålen. BREEAM tar ett helhetsgrepp kring byggnaden och den närliggande omgivningen. Godkänd certifiering innebär att fastigheten utvärderats mot ett antal fastställda riktvärden, Energi- och vattenanvändning, inomhusklimat, föroreningar, transporter, byggnadsmaterial, avfallshantering och förvaltningsprocesser är ett urval av alla de aspekter som utvärderas.

Låg energianvändning – ett gemensamt mål

Huset energicertifierades också genom GreenBuilding. I Torsplan finns alla förutsättningar för dig som hyresgäst att arbeta klimatklokt. Här mäts till exempel el, värme och kyla individuellt. Den höga tekniska standarden ger låga driftskostnader, flexibla lokaler och ett gott inomhusklimat. Likaså innebär miljöcertifieringen att inomhusmiljön är hälsosam för dig och dina kollegor.

 • Låg energianvändning
 • Miljömässigt bra materialval
 • Sunt inomhusklimat
 • Individuell mätning av el och värme/kyla
 • Miljöutbildning för hyresgästen

Hyresgäster butiker och handel

Hyresgäster kontor