Timrå nya badhus. Illustration: Liljewall

Timrå nya Badhus

NCC och Timrå Kommun bygger simanläggningen i Timrå, strax norr om Sundsvall. Samarbetet sker i partnering.

Den nya simanläggningen beräknas ta emot 150 000 besökare per år och kommer att erbjuda kommuninvånarna och föreningslivet förhöjd livskvalitet i form av goda förutsättningar för både sport, rekreation och lek. Placeringen blir i direkt närhet till nuvarande skolor och ishall.  

Här finns något för alla

Det nya badhuset är efterlängtat. Timrå kommun har idag en simhall från 1957 och dess tekniska livslängd är passerad. Det nya badhuset blir en plats där alla kan känna sig välkomna och anläggningen kan dessutom anpassas efter behov tack vare två multibassänger med höj- och sänkbar botten och en bassäng med 8 stycken 25-metersbanor. Det byggs också ytor för familjebad, friskvård och träningsgym. I anslutning till badet kommer det även finnas en relaxavdelning och ett fik.

Projektet genomförs i partnering, där NCC och Timrå Kommun samarbetar för projektets bästa i en öppen dialog och i en transparent arbetsmiljö. I första fasen har vi tillsammans arbetat med systemhandlingar, riktpris och en detaljerad projektering för att det nya badhuset ska byggas kostnadseffektivt på bästa sätt.

Genom NCC:s badhuskoncept delar vi med sig av tidigare erfarenheter från bygget av flertalet bad- och simanläggningar i Sverige. Detta gör att vi kan utveckla och bygga simhallen optimalt både gällande ekonomiska och tekniskt bästa lösningar.

Läs mer här.

  • Tätt hus innebär kakel- och klinkersättning av bassänger och golvytor.

Petter Lundqvist

Affärsansvarig, Västernorrland, Jämtland, NCC Building Sweden