NCC Folkboende, Skönsmoberget, Sundsvall

37 ljusa och välplanerade hyresrätter byggs med NCC Folkboende i Sundsvall.

Nu bygger NCC 37 ljusa och ytsmarta hyreslägenheter på Skönsmoberget i Sundsvall. Hyreshuset som byggs är det allra första inom ramavtalet med SABO som beräknas ge 5000 nya lägenheter runtom i Sverige under de fyra kommande åren.

Åtta våningar högt

NCC, som tecknat ramavtal med SABO, blir nu först ut med att på uppdrag av Mitthem bygga ett flerfamiljshus i Sundsvall i enlighet med riktlinjerna för ramavtalet SABO Kombohus Plus. Huset byggs i en park på Skönsmoberget i Sundsvall, är åtta våningar och har 37 lägenheter, tio treor, tjugo tvåor och sju ettor. Lägenheterna, som byggs enligt NCC Folkboende, får öppen planlösning med stort ljusinsläpp, balkong och är vända mot två väderstreck. 

NCC Folkboende

NCC Folkboende uppfyller SABO Kombohus Plus krav på låg produktionskostnad, smart planering med effektiv bostadsyta. Varje plan rymmer fem lägenheter. Ett högt hus kräver också mindre tomt vilket sänker markkostnaden. Husen har även kort byggtid och en låg energiåtgång.

SABO Kombohus Plus

Många av Sveriges allmännyttiga bostadsföretag vill bygga fler bostäder, men största hindret är ofta de höga produktionskostnaderna. Deras intresseorganisation Sveriges Almännyttiga Bostadsföretag, SABO, utvecklade därför SABO Kombohus Plus för att underlätta för medlemmarna att upphandla flerbostadshus med hög kvalitet till lägre pris.

NCC var ett av tre bolag som vann SABO:s ramavtal som löper fyra år fram i tiden. Det finns intresseanmälningar till SABO från över 70 allmännyttiga kommunal bostadsbolag att bygga 5 000 bostäder inom SABO Kombohus Plus, med ett beräknat ordervärde på sex miljarder.

Fakta

  • Projekt: NCC Folkboende, hyresrätter, Sundsvall
  • Kund: Mitthem
  • Byggtid: December 2013 – februari 2015
SEULRWAL
Ulrik Wållberg

Chef produkter, NCC Building