Konceptbild på Nya Sergelhuset i Stockholms city.

Sergelhuset ny levande mötesplats med kontor, bostäder och restauranger

När bankpersonalen flyttar ut flyttar restaurangbesökare, hyresgäster och boende in i en av Stockholms mest centrala fastigheter. I samverkan med Vasakronan omvandlar NCC området vid Sergels Torg till Sergelstan; ett levande kvarter med respekt för den ursprungliga, modernistiska visionen.

Vasakronans projekt Sergelstan består av tre ombyggnadsprojekt. NCC bygger om och bygger på Sergelhuset som ligger mellan Malmskillnadsgatan och parkeringshuset Parkaden. Byggnaden utgör epicentrum för den nya Sergelstan som utvecklas mitt i Stockholm city.

Renovering höjer attraktionskraft

De gamla hyresgästerna SEB lämnar 16 000 kvm tom fastighet i bästa läge. Det gör att ett helhetsgrepp kan tas kring uppgraderingen av lokalerna. Byggnaden energieffektiviseras och utrustas med tekniska installationer som möter framtidens krav på fastigheter. Här skapas moderna kontor, bostäder och ett stort utbud av restauranger.

Värden från det på sin tid visionära kvarteret anpassas till dagens vidare syn på vad som utgör en levande stadsmiljö. Den befintliga graniten återanvänds men blir något nytt. Det nya Sergelhuset blir en trygg mötesplats med puls och energi där människor väljer att stanna. Helheten bidrar till att höja områdets attraktionskraft.

LEED Platina miljöcertifiering

Tillsammans med Vasakronan skapar vi en långsiktig byggnad på alla nivåer. Målsättningen är en LEED Platina-certifiering, som är den högsta nivån i systemet och en av de bästa miljöcertifieringarna som ett hus kan få.

En sådan certifiering innebär högsta betyg inom områden som vatten- och energianvändning, material, inomhusklimat och närmiljö. Den verkliga vatten- och energianvändningen måste också mätas och återrapporteras under 5 år.

Nu lämnar Sergelhuset åren som gömd pärla bakom sig och blir Stockholms mest inbjudande och självklara mötesplats.