Bild på hus i Sätuna torg, Märsta.

NCC bygger om Sätuna torg i Märsta

NCC ska tillsammans med Sigtunahem bygga om och bygga ut Sätuna torg i centrala Märsta, Sigtuna kommun. Den totala ytan uppgår till cirka 8 500 kvadratmeter och kommer innefatta bland annat 110 lägenheter, affärslokaler, garage med mera.

- Vi är stolta över att ha fått uppdraget att bygga om Sätuna torg. Det är ett av Sigtunahems viktigaste framtidsprojekt med över 100 nya bostäder och 2 000 kvadratmeter kommersiella lokaler. Nu inleds projekteringen och tillsammans med Sigtunahem vill vi skapa en livfull stadsmiljö med boende och service i ett fantastiskt läge, nära alla kommunikationer, i centrala Märsta, säger Henrik Lundin, affärschef avd. Uppsala Gävle/Dala.

Uppdraget sker i två faser och NCC har nu tecknat avtal för fas 1 och kommer under kommande månader planera, budgetera och projektera uppdraget i syfte att komma överens om en riktkostnad för uppdraget. Om projektet genomförs kan ett entreprenadkontrakt/fas 2-avtal tecknas under det fjärde kvartalet 2021, då vi även kommunicerar affären externt i ett pressmeddelande.

Projekteringsarbetet inleds omgående.

Henrik Lundin

Affärschef, NCC Building Sweden