Bild: Uddevallahem, drönarbild över bostadsområdet Trubaduren i Uddevalla.

Renovering av bostadsområdet Trubaduren, Uddevalla

NCC ska på uppdrag av Uddevallahem genomföra omfattande renovering av bostadsområdet Trubaduren i Hovhult, norra Uddevalla. Uppdraget är det historiskt största renoveringsprojektet för Uddevallahem.

NCC:s uppdrag omfattar renovering av 377 lägenheter i fastigheterna Trubaduren 1-3, med en option på renovering av ytterligare 72 lägenheter i Trubaduren 4. Området Trubaduren i Uddevalla byggdes under det så kallade miljonprogrammet i slutet av 1960-talet. Idag, drygt 50 år efter uppförandet, är husen i behov av att renoveras och moderniseras. 

Renoveringen omfattar bland annat installation av ny ventilation, renovering av badrum, byte av vatten och avloppsstammar i samtliga lägenheter, samt nya fönster, fönsterdörrar och säkerhetsdörrar till lägenheterna. Vidare görs även renovering av tak samt tilläggsisolering av fasader. De boende kommer att flytta ut under renoveringen för att återvända till energieffektiviserade lägenheter. 

Nu fortsätter vi vår satsning i norra Uddevalla med renovering av Trubaduren på Hovhult. Det är vårt historiskt största renoveringsprojekt och vi är väldigt glada att ha med NCC som en trygg samarbetspartner i det här omfattande renoveringsarbetet. Thomas Aebeloe, vd Uddevallahem
  • Illustration: Uddevallahem

  • Bild från signering vid Trubaduren.