NCC renoverar Nobelhallen och bygger ett nytt badhus åt Karlskoga kommun

NCC ska på uppdrag av Karlskoga kommun renovera Nobelhallen och bygga det nya badhuset i anslutning till denna i centrala Karlskoga. Planerings- och projekteringsfasen påbörjades våren 2023. Projektet är en totalentreprenad i samverkan.

NCC vann tilldelningen att renovera Nobelhallen, ishall som också kan användas som mäss- och konserthall samt att bygga Karlskogas nya badhus. Tillsammans med Karlskoga kommun startar planering och projektering för att utveckla den nya sim- och sporthallen.

– Med tanke på hur komplext projektet är krävs ett gediget förarbete och det känns tryggt att det nu finns en stabil partner att genomföra det fortsatta arbetet med. Målsättningen är fortsatt att den ursprungliga tidsramen ska hålla och vi ser fram emot att ett av Karlskogas största investeringsprojekt någonsin, äntligen blir verklighet, säger Tony Ring, kommunstyrelsens ordförande.

Anbudsarbetet har gjorts i nära samarbete med NCC:s badhusgrupp för att skapa den mest attraktiva lösningen. NCC är den byggentreprenör som byggt flest badhus de senaste åren, och har en gedigen erfarenhet och kunskap inom området.

– Vi är glada över ytterligare ett spännande sim- och sporthallsprojekt i vår region. Vi ser fram emot att vara en del av utvecklingen i staden, men också genom att bidra med vår kunskap och erfarenhet från andra pågående badhusbyggen i både Filipstad och Lidköping. Nu går vi in i planering och projektering för att sätta detaljerna tillsammans med Karlskoga kommun inför produktionsstarten, säger Fredrik Sundin, produktionschef Örebro/Värmland.

Onsdagen den 5 juni 2024 togs första spadtaget för ishallen som är den första delen i Nobelprojekten.