Visionsbild från Liljewall Arkitekter AB av Arvidsjaurs nya sport- och simhall.

NCC bygger Arvidsjaur nya sport- och simhall

NCC och Arvidsjaur kommun inleder bygget av en attraktiv sport- och en efterlängtad simhall, en gemensam byggnad med plats för aktivitet och umgänge för alla.

I en nära och öppen dialog har byggnaden utformats och sporthallen kommer rymma en spelplan på 20x40m och plats för publik med 250 flexibla läktarplatser. En extra spelplan på 18x36m byggs i förlängningen av den nya sporthallen.

Simhallen blir ett attraktivt familjebad med motionsbassäng på 25 meter. En multibassäng på tio meter med höj- och sänkbar botten, anpassningsbar för babysim och vattengymnastik. Multibassängens vatten kommer hålla en varmare temperatur, som med fördel användas i rehabiliterande syfte. En barnpool byggs i lekfull utformning på ca 25 kvadratmeter, och även en bubbelpool.

Utformningen av sport- och simhallen är ett bra exempel på när beställaren och entreprenören tillsammans bidrar med sina erfarenheter och kunnande för projektets bästa. Den bästa helhetslösningen utformas tillsammans med inblandande konsulter och underentreprenörer.

Med NCC:s långa erfarenhet och byggen av en mängd simhallar/badhus har NCC utvecklat en expertis och teknisk plattform där vi säkrar ett kostnadseffektivt sport- och simhall med beständig kvalitet och effektiv drift.

Markarbeten för grundläggning påbörjas till våren 2023. Sport- och simhallen färdigbyggs under 2025.

Visionsbild Liljewall Arkitekter AB
Visionsbild Liljewall Arkitekter AB.
Josefin Hermansson

Projektchef, NCC Building Sweden