Nytt hyreskvarter nära natur och kultur i Karlslund

Våren 2017 stod tre flerbostadshus klara för inflyttning i Karlslund, Örebro. NCC har genomfört byggnationen av 55 nya hyreslägenheter på uppdrag av ÖrebroBostäder.

Kvarteret är byggt i utkanten av Örebro på tomten där den tidigare Karlslundsskolan låg. Nära Karlslunds herrgård – ett stort område med mycket natur- och kulturhistoria, trädgårdar, museer och aktiva konsthantverkare.

Nybyggnation av flerbostadshus

Uppdraget omfattade nybyggnation av tre fristående flerbostadshus om cirka 6 200 kvadratmeter. I projektet ingick även förberedande arbeten med rivning av befintliga skol- och komplementbyggnader.

Hyreshusen är byggda i tre respektive fem våningar och har en tegelfasad i mörka nyanser. Totalt rymmer husen 55 hyreslägenheter på mellan ett till fyra rum och kök.

  • Hus 1: 15 lägenheter, tre plan
  • Hus 2: 25 lägenheter, fem plan
  • Hus 3: 15 lägenheter, fem plan

Samordning i fokus

För att inte påverka grannfastigheter under byggnationen var byggtransporterna tidsplanerade. Likaså var logistikanvisningar i fokus på intilliggande parkering för att minimera trängsel och säkerhet.

Vi är glada att ha fått bygga fler efterlängtade hyresrätter åt Örebroarna och för ÖBO. Från bygget av ÖBO:s hyresrätter och seniorlägenheter vid Brunnstorget i Adolfsberg tog vi med vårt effektiva och sammansvetsade arbetslag, de förde med sig mycket erfarenheter till bostadsbygget i Karlslundsskogen. Pontus Nilsson, affärschef NCC Building