Lisebergs jubileumsprojekt - Grand Curiosa Hotel

NCC har i samverkan med Liseberg byggt ut Nordens största nöjespark. Uppdraget omfattade bland annat ett upplevelsehotell till en kontraktsumma på cirka 850 miljoner kronor.

Liseberg är ett av Nordens mest populära resmål med drygt 3 miljoner årliga besökare och har storsatsat på ett upplevelsehotell i direkt anslutning till parken samt parkeringar.

Liseberg Grand Curiosa Hotel - upplevelsehotell med karusell i lobbyn

Det tematiserade upplevelsehotellet står nu klart inför Lisebergs 100-årsjubileum 2023. Hotellet är beläget vid Lisebergs södra entré och är om cirka 30 000 kvadratmeter och har 457 rum, restaurang med 790 sittplatser och 130 uteplatser, takbistro med 220 sittplatser och 180 uteplatser, och en ponnykarusell från 1923 i lobbyn. 

– Vår ambition är att skapa ett hotell olikt allt annat du tidigare upplevt. Hotellet som får namnet Liseberg Grand Curiosa Hotel kommer att ha barnens upptäckarlust i centrum kombinerat med alla de moderna bekvämligheter som hotell idag förväntas tillhandahålla, säger Thomas Sjöstrand, vd för utvecklingsbolaget Liseberg AB Skår.

  • Foto: Joakim Kröger

  • Foto: Joakim Kröger

  • Foto: Joakim Kröger

  • Foto: Joakim Kröger