Visionsbild: TM Konsult
Visionsbild över nya bostadsrätter i Framnäsudden, Örnsköldsvik.

51 bostadsrätter med fin utsikt i Örnsköldsvik

NCC bygger på uppdrag av fastighetsbolaget Indulogg AB ett 14 våningars högt hus med 51 bostadsrätter på Framnäsudden i Örnsköldsvik.

Framnäsudden, ett högkvalitativt boende som ligger i närheten av hamnen, Strandparken och Örnsköldsviks centrum. Här kommer NCC tillsammans med Indulogg AB bygga en fastighet med 14 våningar och 51 lägenheter där de boende får utsikt över havet.

Huset inrymmer lägenheter i storlek om 2-4 rum och kök mellan cirka 50-104 kvadratmeter. Alla lägenheter byggs med stora ytor, öppen planlösning och tillhörande inglasade balkonger. Materialvalet i interiören återspeglar en naturnära känsla med ek och ljusa toner.

Tidigt samarbete bidrar till utveckling
NCC är glada för förtroendet att redan i tidigt skede få möjlighet att utveckla framtidens boende i Örnsköldsvik tillsammans med Indulogg AB och TM Konsult. Projektet är ett bra exempel på ett gott samspel och ett kunskapsutbyte där nya idéer växt fram med nytänkande i fokus.

Grundkonstruktionen blir en platsgjuten betongstomme med stålpelare i fasaden. Ytterväggarna blir underhållsfria i svart/vit färgsättning med en ljussatt fasad. Runt huset och på taket byggs ytor för grönska och med plats för solceller. Detta projekt är den första etappen av totalt tre nya fastigheter i samma område där Indulogg AB vill utveckla en ny stadsnära miljö.

Utveckling av Örnsköldsvik och en stadsnära miljö vid havet
Visionen för området är att bidra till Örnsköldsviks utveckling och erbjuda boende där både äldre och barnfamiljer ska ha möjlighet att bo. Målbilden för området är att utvecklas på sikt med plats för boende, restauranger och butiker.

Byggnationen startar i maj 2021 och boendet beräknas vara färdigt under julen 2022