En blå, cirkulär vattenrutschkana skjutsar ner ett barn mot poolen.

Tyresö Aquarena

En modern anläggning om 4 700 kvadratmeter fördelat på tre plan, 25 metersbassäng med åtta banor för nationella tävlingar med mera. Projektet är genomfört i OPS offentlig-privat samverkan.

NCC och byggherren Tagehus AB har genomfört projektet i så kallad OPS, offentlig-privat samverkan. Det innebär att privata företag investerar i projekt som traditionellt har bekostats med skattemedel, ett sätt för stat och kommun att minska risker vid stora investeringar. Här innebär den bland annat att Tyresö kommun hyr badhuset och driften i 30 år.

Anläggningen som omfattar 4 700 kvadratmeter fördelat på tre plan, är modern med en mix som passar många önskemål och behov. Den består bland annat av en 25 metersbassäng med åtta banor för nationella tävlingar, en energieffektiv äventyrsdel med rutschbanor inomhus och begränsade vattenvolymer, multibassäng med höj- och sänkbar botten, gym och café. Den byggdes intill Tyresös befintliga simhall som senare revs.

NCC och Tagehus har utvecklat badhuset utifrån Leisure Jones AB:s koncept Aquarena. NCC:s egen specialistenhet inom badanläggningar har drivit projektet men också projekterat huset.