Torsplan 2 – kontor och butiker i världsklass

Torsplan 2 är ett av Nordens mest hållbara handels- och kontorshus. Certifierat som ”Outstanding” enligt världens tuffaste miljöcertifieringssystem BREEAM. I mars 2016 tog dessutom fastigheten emot pris för Bästa handelsbyggnad vid prestigefyllda BREEAM Awards. Här finns företag som bidrar till stadsdelen som hub inom life science, bla; Apoteket, Swedish Standards Institute, Stockholms läns sjukvårdsområde tillsammans med serviceföretag som SATS, Panini, Apcoa och Willys. Om några år kommer det även att finnas en tunnelbaneuppgång i huset då gula linjen byggs.

Med ett stort upptagningsområde i Stockholms nya stadsdel Hagastaden och en tunnelbanestation i huset blir Torsplan ett givet stopp för vardagshandel och restaurangbesök för dem som bor och arbetar i området, samt alla som pendlar på Essingeleden.

 • En total butiksyta på 3 500 kvadratmeter, i huset finns också kontor om 20 500 kvm
 • Optimalt läge i nya Stockholmstadsdelen Hagastaden
 • Etablerat flöde av människor som blir starkare allt eftersom Hagastaden utvecklas
 • Moderna lokaler som anpassats efter dagens behov och krav
 • Byggnaden är miljöcertifierad enligt BREEAM och GreenBuilding
 • Arkitekt: BAU
 • Läge: Solnavägen vid Torsplan, i hjärtat av Hagastaden.

Häng med på en rundtur på Torsplan 2

Bekvämt läge och ett etablerat flöde

Området kring Norra Stationsområdet är en ny stadsdel i Stockholms innerstad som binder samman Solna och Vasastaden. Torsplan är en plats för möten och umgänge lika mycket som en plats för de vardagliga inköpen. Här, i hjärtat av Hagastaden, befinner sig din butik mitt i ett flöde av människor som arbetar, bor och besöker stadsdelen.

Butikslokaler som sätter kunden i centrum

Att flytta in i en helt ny byggnad ger dig möjlighet att tillsammans med oss utforma lokalerna så att interna processer och arbetsflöden förbättras. I Torsplan har du alla möjligheter att utforma en butik som stärker företagets varumärke och som ger utrymme för ökad produktivitet.

Att sätta dina kunders behov i centrum är naturligt men lika viktigt är det att skapa en hälsosam arbetsmiljö där dina medarbetare mår bra och inspireras. Samtidigt förbereder vi lokalerna så att de står redo för eventuella framtida förändringar. Flexibla lokaler är kostnadseffektiva, du märker det inte minst på driftkostnaderna. Med hjälp av konceptet Future Retail by NCC hjälps vi åt att utforma lokalerna så att de även passar ditt företags framtida behov.

Gott om service i närområdet

Gå Torsgatan upp och du befinner dig strax bland Vasastans restauranger och butiker, gå norrut genom den nya Norrtullsparken och du är nära både Hagaparkens vackra natur och Brunnsvikens vatten. Granne till den andra etappen av Torsplan finns den första etappen av Torsplan redan färdigbyggd. Här finns caféet Coffehouse by George, hamburgerkedjan Max, restaurangen Liins Wok House och matbutiken Hemköp samt Systembolaget och Lloyds apotek.

Goda kommunikationer och tunnelbanestation i huset

Nya och utbyggda kommunikationer gör det lätt att resa till och från Torsplan. SL utvecklar en tunnelbaneuppgång i själva Torsplan med entré från markplan och rulltrappor ned från parkeringsgaraget. Invigningen av den nya tunnelbanestationen sker år 2020.

En kort promenad tar dig till S:t Eriksplan. Därifrån går såväl tunnelbanans gröna linje som buss 4 med flera. Du kan också lätt promenera eller cykla till Karolinska sjukhuset och universitetsområdet. Likaså kan du gå och cykla till Roslagstull, Kungsholmen eller Odenplan. I direkt närhet av Torsplan finns E4, Solnavägen och S:t Eriksgatan.

 • Tunnelbanestation i huset
 • Tunnelbana S:t Eriksplan, 6 min
 • Busshållplats 1 min
 • Pendeltåg Citybanan station Odenplan, uppgång Vanadisplan, 4 min
 • Stockholms Centralstation, 10 min med tunnelbanan
 • Stockholm Arlanda Airport, 30 min med bil
 • Bromma Stockholm Airport, 10 min med bil
 • Väl utbyggda cykelbanor och gångstråk
 • Garage, ca 160 platser
 • Essingeleden E4/E20 (och Norra länken), 1 min

Miljö

När du väljer miljöcertifierade lokaler tar du ansvar för en hållbar utveckling. Ditt miljöansvar genererar lönsamhet i form av lägre energikostnader, ett stärkt varumärke och nöjda medarbetare som mår bra och presterar på topp.

Bli Outstanding i BREEAM-certifierade Torsplan

För Torsplan är miljömålen högre än någonsin. Genom en miljöcertifiering i den högsta nivån BREEAM Outstanding blir Torsplan en av de ledande fastigheterna i världen när det kommer till miljöprestanda och arbetsmiljö. Certifieringen är ett objektivt bevis på att fastigheten håller hög kvalitet och verkligen lever upp till de högt ställda miljömålen.

BREEAM tar ett helhetsgrepp kring byggnaden och den närliggande omgivningen. Godkänd certifiering innebär att fastigheten utvärderats mot ett antal fastställda riktvärden, Energi- och vattenanvändning, inomhusklimat, föroreningar, transporter, byggnadsmaterial, avfallshantering och förvaltningsprocesser är ett urval av alla de aspekter som utvärderas.

Låg energianvändning – ett gemensamt mål

Huset energicertifieras också genom GreenBuilding. Certifieringarna är objektiva bevis på att fastigheten håller hög kvalitet och verkligen lever upp till de högt ställda miljömålen. I Torsplan finns alla förutsättningar för dig som hyresgäst att arbeta klimatklokt. Här mäts till exempel el, värme och kyla individuellt. Den höga tekniska standarden ger låga driftskostnader, flexibla lokaler och ett gott inomhusklimat. Likaså innebär miljöcertifieringen att inomhusmiljön är hälsosam för dig och dina kollegor.

En flytt hit är ett positivt ställningstagande för hållbarhetsfrågor vilket stärker varumärket. En flytt till Torsplan innebär att din organisation också blir Outstanding