Bild på en barnbassäng, med djur av betong som sprutar vatten. I bakgrunden syns trappor och vilobänkar.

Sollefteå Aquarena

Handikappanpassat friskvårdscenter i OPS (offentlig privat samverkan). 4 300 kvadratmeter, fördelad på tre plan med huvudbassäng om 25 meter med 8 banor, ett äventyrsbad, undervisnings och rehabiliteringsbassäng med höj och sänkbar botten, relaxavdelning, gym och ett café. Anläggningen är speciellt anpassad för handikappidrott.

Leisure Jones och NCC har utvecklat projektet som har byggs på det forna garnisonsområdet för I21, Hågesta. Projektet genomförs i OPS där Sollefteå kommun erhåller ett handikappanpassat friskvårdscenter.

Uppdraget omfattar huvudbassäng om 25 meter med 8 banor, ett äventyrsbad, undervisnings och rehabiliteringsbassäng med höj och sänkbar botten, relaxavdelning, gym och ett café. Anläggningen är speciellt anpassad för handikappidrott.

Friskvårdsanläggningen omfattar 4 300 kvadratmeter, fördelad på tre plan.

Projektet genomförts i samarbetsformen partnering som är en samarbetsform, där byggherren, konsulterna och entreprenörerna gemensamt löser en bygguppgift, baserat på ett öppet och förtroendefullt samarbete där allas yrkeskunskaper kompletterar varandra genom projektets alla skeden.