Bild på Globens yttre vita fasad, med SkyView-hissen som åker på sin räls.

SkyView, Globen, Stockholm

Njut av utsikten från världens största sfäriska byggnad.

Stockholm är vackert. Tar du en tur med Stockholms nya världsattraktion SkyView så breder hela den grönblåa staden ut sig som en skön matta under dina fötter. Här från ovan, 130 meter över havet, kan du enkelt orientera dig bland Stockholms stadsdelar – i 360 graders vinkel.

SkyViews två gondoler glider sakta upp för Ericsson Globes rundade vägg, pirret i magen uteblir troligtvis, men den hänförande utsikten består under hela resan.

Entrén är placerad i en inglasad lokal mot Arenatorget där även biljettförsäljning, en souvenirbutik och SkyView Café finns. Turen börjar med en visning av en informationsfilm.

SkyView, som invigdes den 5 februari 2010, består av två specialdesignade glasgondoler som löper längs två parallella banor. När besökarna i den ena gondolen stannar på toppen av Globen och tittar på utsikten, är den andra på väg upp eller ner. Gondolerna har en diameter på 4,5 meter och kan ta upp till 16 personer åt gången. Banans längd är cirka 100 meter och restiden cirka 20 minuter.

NCC genomförde uppdraget i samverkan med Sweco och Stockholm Globe Arenas.

Se bygget av Skyview Globen