Skånegatan 1-3 – miljöcertifierat landmärke i Göteborg

Vid infarten till Göteborg utvecklar vi nu Skånegatan 1-3, ett nytt kontorshus med en stark miljöidentitet intill stadens arenor och evenemangsstråk.

Få missar ett centralt och välkänt läge. Här får du ett kontor mitt i centrala Göteborg, bara en kort promenad från Centralen och med all tänkbar kommunikation runt knuten.

Kontorslokalerna på Skånegatan 1-3 är flexibla, anpassningsbara och ger utrymme för förändring. Bland annat kan kontorsrum enkelt läggas till eller tas bort. Tillsammans kommer vi fram till den bästa lösningen. Flexibla lokaler blir också mycket kostnadseffektiva. Du märker det inte minst på driftkostnaderna.

Mitt i Göteborg

Evenemangsstråket i Göteborg behöver knappast någon närmare beskrivning. Här finns till exempel Nya Ullevi och Gamla Ullevi, Svenska Mässan, Liseberg, Scandinavium och Universeum samt flera av stadens kända restauranger, barer och hotell.

Det centrala läget gör att kommunikationen till och från Skånegatan 1-3 blir optimal. Här är det nära till allt! På åtta minuter promenerar du från Centralstationen till kontoret. Stora trafikleder, bussar och spårvagn (två hållplatser till Korsvägen) nås snabbt från kontoret.

  • Goda parkeringsmöjligheter
  • Cykeluthyrning
  • Nära till trafiklederna
  • Spårvagnar och bussar stannar intill fastigheten
  • En hållplats till Centralstationen och två hållplatser till Korsvägen
  • Göteborg Landvetter Airport, 20 minuter

Miljö

Skånegatan 1-3 byggdes enligt GreenBuilding-kriterier och har certifierats enligt världens mest utbredda miljöcertifieringssystem BREEAM. Allt från materialval till byggprocess har setts över. Målet har hela tiden varit en så låg miljöpåverkan som möjligt under byggnadens hela livslängd.

Här utgick vi ifrån ett helhetstänkande där funktion och ekonomi går hand i hand med hållbarhetsaspekter som miljö och socialt ansvarstagande. Även våra hyresavtal inkluderar alltid miljön för att konkretisera vår gemensamma strävan att göra skillnad.

Hyresgäster

Prisad fasad

En av de underleverantörer som har jobbat med oss på projektet, Staticus från Litauen, belönades med "Lithuanian Product of the Year 2014" för fasaden på Skånegatan 1-3. De levererade och monterade prefabricerade fasadelement komplett med fönster, stomme, isolering och ytskikt.