Renovering, stor bostadsrättsförening på Västra Berga i Helsingborg

NCC byter stammar i en av Helsingborgs största bostadsrättsföreningar; en HSB-förening med 22 bostadshus med 436 lägenheter i Västra Berga. Över 1 000 boende i området från 1960-talet får nyrenoverade badrum och nya vatten- och avloppsledningar.

Bostadsområdet i Västra Berga närmar sig 50 år och livslängden på rören är passerad. Dessutom är badrummen inte dimensionerade för de duschvanor som vi har nu för tiden. Därför är det rätt tid att byta rören och modernisera badrummen.

Brf Berga i stadsdelen Västra Berga ovanför Pålsjö skog är med sina 436 lägenheter HSB:s största bostadsrättsförening i nordvästra Skåne och en av de allra största i Helsingborg.

När arbetet är klart kan de boende glädjas åt fräscha badrum med nya klinkers på golv och kakel på väggar och ny inredning, samt nya vatten- och avloppsrör i kök och badrum som ska fungera i runt 50 år framöver. Det blir också nya, väl fungerande tätskikt och golvbrunnar - en bra garanti för att undvika framtida vattenskador.

NCC:s arbete i de första lägenheterna startade 2015. Varje lägenhet tar fem veckor att renovera och vi startar i sex till sju lägenheter åt gången varje vecka. Efter tre år, årsskiftet 2017/18, beräknas alla 22 bostadshus vara klara.

Se film från projektet

Informationsfilm om stambyte och badrumsrenovering, inspelad på Brf Berga i Helsingborg sommaren 2017.

Magnus Knöös
Magnus Knöös

Affärschef/produktionschef, Sydväst, NCC Building Sweden