Bild på de bostadshus i Västra Berga, Helsingborg, som NCC renoverat.

Renovering av stor bostadsrättsförening i Helsingborg

NCC har utfört stambyte i en en HSB-förening med 22 bostadshus med 436 lägenheter i Västra Berga. Över 1 000 boende i området fick nyrenoverade badrum samt nya vatten- och avloppsledningar.

Bostadsområdet i Västra Berga närmade sig 50 år och livslängden på rören var passerad. Dessutom var badrummen inte dimensionerade för de duschvanor som vi har nu för tiden. Därför var det rätt tid att byta rören och modernisera badrummen.

Brf Berga i stadsdelen Västra Berga ovanför Pålsjö skog är med sina 436 lägenheter HSB:s största bostadsrättsförening i nordvästra Skåne och en av de allra största i Helsingborg.

Nu när arbetet är klart kan de boende glädjas åt fräscha badrum med nya klinkers på golv och kakel på väggar och ny inredning, samt nya vatten- och avloppsrör i kök och badrum som ska fungera i runt 50 år framöver. De har också fått nya väl fungerande tätskikt och golvbrunnar - en bra garanti för att undvika framtida vattenskador.

NCC:s arbete i de första lägenheterna startade 2015. Varje lägenhet tog fem veckor att renovera och varje vecka påbörjades arbete i sex till sju lägenheter. Efter tre år var alla lägenheter i de 22 bostadshusen klara.

Se film från projektet

Informationsfilm om stambyte och badrumsrenovering, inspelad på Brf Berga i Helsingborg sommaren 2017.