Renovering av fastighet i Hyltebruk

Under 2014-2015 utförde NCC totalrenovering av en fastighet på Storgatan i Hyltebruk i Hylte kommun. Renoveringen utfördes på uppdrag av Bostadstiftelsen Hyltebostäder.

Totalt renoverades 21 lägenheter i varierande storlek samt två lokaler i bottenplan, bland annat tandläkare, frisör och café. Arbetet var omfattande och innebar totalrenovering av lägenheterna och lokalerna samt nya balkonger.

Projektet är unikt då fastigheten ligger mitt i centrala Hyltebruk, vars centrum enbart består av äldre bebyggelse. I och med renoveringen är fastigheten nu i nyskick och bidrar till att utveckla Hyltebruks centrum.

Projektet var 2017 ett av två projekt som fick SABOs utmärkelse "Årets bästa renoveringsprojekt". Juryns motivering till Bostadsstiftelsen Hyltebostäders Ombyggnad Storgatan:

”Med framtidstro, stolthet och med ansvar för ortens utveckling har företaget omvandlat tomma lägenheter och lokaler till en helt uthyrd byggnad. De har skapat ett målgruppsanpassat innehåll i dessa lägenheter och lokaler samt skapat en ny centrumbild. Denna idé och genomförande kan inspirera till vidare satsningar på orter med liknande förutsättningar.”

Bild på David Fritzon Bratt, affärschef NCC Building. Foto/illustration: Okänd
David Fritzson Bratt

Affärschef, Sydväst, NCC Building Sweden