Renovering av fastighet i Hyltebruk

Under 2014-2015 utförde NCC totalrenovering av en fastighet på Storgatan i Hyltebruk i Hylte kommun. Renoveringen utfördes på uppdrag av Bostadsstiftelsen Hyltebostäder.

Totalt renoverades 21 lägenheter i varierande storlek samt två lokaler i bottenplan, bland annat tandläkare, frisör och café. Arbetet var omfattande och innebar totalrenovering av lägenheterna och lokalerna samt nya balkonger.

Projektet är unikt då fastigheten ligger mitt i centrala Hyltebruk, vars centrum enbart består av äldre bebyggelse. I och med renoveringen är fastigheten nu i nyskick och bidrar till att utveckla Hyltebruks centrum.

Projektet var 2017 ett av två projekt som fick SABOs utmärkelse "Årets bästa renoveringsprojekt". Juryns motivering till Bostadsstiftelsen Hyltebostäders Ombyggnad Storgatan:

”Med framtidstro, stolthet och med ansvar för ortens utveckling har företaget omvandlat tomma lägenheter och lokaler till en helt uthyrd byggnad. De har skapat ett målgruppsanpassat innehåll i dessa lägenheter och lokaler samt skapat en ny centrumbild. Denna idé och genomförande kan inspirera till vidare satsningar på orter med liknande förutsättningar.”

ncc_tjänsteman_hbg_191111_david_fritzson_8367
David Fritzson Bratt

Affärschef, Sydväst, NCC Building Sweden