Ombyggnad av tidigare konserthus i Malmö samt angränsande hotell

På uppdrag av Skandia Fastigheter genomför NCC totalrenovering av kvarteret Davida i centrala Malmö. Malmös gamla konserthus omvandlas till kontor, samtidigt som hotellet i angränsande byggnad genomgår en totalomvandling.

Det tidigare konserthuset blir ett kontorshus i fyra plan med ett atrium i mitten, där konsertsalen tidigare var. I de 11 000 kvadratmeter stora kontorslokalerna ska Arbetsförmedlingen flytta in, som kommer att samlokalisera sin verksamhet i Malmö här.

Hotellet genomgår en totalrenovering med 225 nya fräscha hotellrum/konferenslokaler samt restaurang, lobbybar och garage. Alla 14 våningar kommer nu att bli hotell, tidigare var det kontor på de översta planen. Hyresgäst kommer återigen vara Choice och det nya hotellet kommer att heta Quality Hotel The Mill (översättning av "Möllan").

Kvarteret Davida ligger i centrala Malmö, mitt emot Stadshuset och i korsningen Amiralsgatan och Föreningsgatan, två gator med tät busstrafik, vilket ställer höga krav på logistik och materialhantering.

Arkitektskisser: Krook och Tjäder arkitekter

Davida arbetsf+Ârmedlingen interi+Âr
Bild på Magnus Jarebrant, affärschef Malmö/Lund, NCC Building. Foto/illustration: Okänd
Magnus Jarebrant

Affärschef, Syd, NCC Building Sweden