Foto: Anders Andersson
En ny hotelllbyggnad för Hotell Riviera i Båstad.

Ny- och ombyggnad av Hotel Riviera i Båstad

Hotell Riviera i Båstad har fått nya hotellbyggnader. NCC har byggt 148 sviter och renoverat den anrika funkisrestaurangen i partneringsamarbete med uppdragsgivaren AB Himmelslövs Havsbad.

Hotell Riviera byggdes som ett av Sveriges första badortshotell 1932 intill stranden i Malen i Båstad. Nu har det byggts om till ett modernt hotell där gammalt möter nytt i tre plan med 148 sviter, ett poolhus, gym samt restaurang och parkeringsgarage.

Delar av den ursprungliga byggnaden från funkistiden renoverades varsamt och integrerades med två nya byggnader i tre plan samt ett poolhus. Ett 50-tal av sviterna har sålts som ägarlägenheter. Alla sviter har en egen uteplats eller stor balkong och gemensamma takterasser.

Projektet genomfördes i NCC partnering ; en nära samarbetsform som effektiviserar byggprocessen, minskar kostnader och ökar kvaliteten. Byggherre, konsulter och entreprenör löser en bygguppgift gemensamt med ett öppet och förtroendefullt samarbete där parternas yrkeskunskaper kompletterar varandra genom projektets alla skeden.

David Fritzson Bratt

Affärschef, Sydväst, NCC Building Sweden