Sky City Office One först ut i nya flygplatsstaden

Sky City Office One är den första fastigheten i den nya flygplatsstaden som just nu utvecklas vid Stockholm Arlanda Airport. Fina tillväxtmöjligheter väntar de företag som väljer att flytta in i den miljöcertifierade kontorsbyggnaden.

Sky City Office One är ett samverkansprojekt mellan NCC och Swedavia. Kontorsbyggnaden ligger strategiskt placerad mellan terminal 4 och 5 och utgör själva kärnan i flygplatsstaden som växer fram kring Arlanda flygplats: Airport City Stockholm.

Energieffektiva kontor i bästa läge

Med sina 20 000 kvadratmeter och 11 våningar, erbjuder Sky City One attraktiva etableringsmöjligheter i anslutning till ett av Europas främsta tillväxtområden. Den toppmoderna kontorsbyggnaden certifieras enligt det världsledande miljöklassificeringssystemet BREEAM-SE på nivån Excellent.

Sky City Office One har en energieffektiv utformning med god isolering, klimatstyrning och effektiv ventilation. Hyresgästerna kan därför njuta av minimal energianvändning, ett behagligt inneklimat och en sund arbetsmiljö.

Innovativ byggprocess i samverkan

NCC och Swedavia driver projektet i en transparent samverkan, där alla arbetar för projektets bästa i öppen dialog. Praktiskt innebär det att en gemensam projektgrupp skapas för att tillsammans utarbeta fastighetsprogram, systemhandlingar, lösningar och riktpris.

NCC har bra och mångårig erfarenhet av den här typen av samverkansprojekt i partnering. Det är en samarbetsform som borgar för en mer innovativ och effektiv byggprocess och i slutändan även en kvalitetsmässigt mycket bra produkt.

Henrik Lundin

Affärschef, NCC Building Sweden