Fridrottsarenan i Uppsala, sedd nedifrån med klarvit vägg och blå himmel ovan.

Friidrotts- och innebandyarena i Uppsala

NCC bygger en ny friidrotts- och innebandyarena i Uppsala. Den nya anläggningen får en friidrottsarena med löparbana för 200-meterslopp samt fem innebandyhallar varav en är avsedd för elitspel.

I IFU Arena får ungdomar i Uppsala goda möjligheter att träna både friidrott och innebandy året om. Förutom hallar kommer byggnaden att innehålla kontor, föreningskansli, omklädningsrum samt utrymme för till exempel café, restaurang eller sportbutik.

Friidrott

Friidrottsarenan blir en modern träningsanläggning för flertalet grenar med en rakbana samt en löparbana runt arenan. Arenan får 810 sittplatser och möjlighet att arrangera junior- och seniortävlingar.

Innebandy

Innebandyarenan rymmer fem planer. En stor arena med en publikkapacitet på 2 880 personer, sitt- och ståplatser, samt fyra planer med 510 sittplatser per plan. Alla planer har nationell och internationell standard.

Friidrotts- och innebandyarenan ligger på Gränby sportfält i anslutning till Relitahallen. IFU Arena, ett bolag bildat av Uppsala Innebandyallians och Uppsala IF friidrott kommer att driva arenan. Uppsala Innebandyallians är en sammanslutning av 16 innebandyföreningar.

Projektet sysselsätter i genomsnitt 30 – 40 personer under byggtiden.