Bostäder, NCC Design, Flintstenen, Uppsala

I Sveriges fjärde största stad har vi byggt en storskalig kombination av Design Quattro och Design Duo om totalt 80 bostäder. Bostäderna har byggts i kvarteret Flintstenen åt HSB Uppsala.

Storskalig kombination av Design Duo och Design Quattro

Kommunen meddelade tidigt i processen att de var intresserade av en kombination av de båda husmodellerna. I augusti 2014 togs det första spadtaget av Brf Flintstenen som består av sju huskroppar som byggs i två respektive fyra våningar.

Miljömedvetenhet både innanför och utanför husväggarna

Kvarteret Flintstenen ligger i Stenhagen, en expansiv stadsdel väster om Uppsala centrum. Hela Stenhagen Centrum är för övrigt byggt enligt Greenbuilding-kriterier och har certifierats enligt världens mest utbredda miljöcertifieringssystem BREEAM. Både Design Quattro och Design Duo är påpassligt nog byggda för att klara den tuffa nordiska Svanenmärkningen.

Modernt byggande med balkonger och helkaklade badrum

I utvecklingen av såväl Design Duo och Design Quattro har stor vikt lagts vid att skapa riktigt bra boendemiljöer. Här finns förutsättningar att forma den moderna byn med extra fokus på egna uteplatser både högt och lågt.
Totalt är det 14 lägenheter i Design Duo och 66 i Design Quattro. Storlekarna på lägenheterna varierar mellan 55 och 94 kvm.

Bild på Ulrik Wallberg, Chef produkter, NCC Building. Foto/illustration: Okänd
Ulrik Wållberg

Ansvarig Lamell, NCC Building Sweden