Park Central, en del av RegionCity

Park Central kommer att bli en av Göteborgs nya signaturbyggnader. Huset ligger i den nya stadsdel som växer fram runt Centralstationen, med Västlänkens nya station i gatuplan. Med sin tidlösa arkitektur, framtidsorienterade utformning och tillgång till ett brett utbud av service blir huset en fin entré till den nya stadsdelen.

Framtidens arbetsplatser

Park Central är en stor fastighet som omfattar en stations- och kontorsbyggnad på totalt cirka 40 000 kvadratmeter. De företag som väljer kontoren i Park Central som sin arbetsplats kommer att erbjudas möjlighet till stora sammanhängande våningsplan, här finns möjlighet att hyra kontor som omfattar hela 5000 kvm i ett och samma våningsplan. Huset får en unik grönskande takterrass med plats för både träning, rekreation och företagsevent. Dessutom kommer det att finnas ett brett utbud av service med gym, restauranger, coworking och handel i huset.

Framtidens arbetsplatser är hållbara

Med Västlänkens nya station i gatuplanet, och Centralstationen som granne, så kommer Park Central att ge sina hyresgäster de allra bästa förutsättningarna för ett hållbart resande. Genom att välja Park Central som er framtida arbetsplats blir du som hyresgäst delaktig i resan mot en mer hållbar framtid. Park Central kommer att certifieras enligt Breeam Excellent. Faktorer som bedöms i certifieringen är bland annat byggandens energianvändning, inomhusklimat, vattenhushållning och avfallshantering, allt med ett fokus på att minska fastighetens klimatavtryck.

Huset kommer att stå färdigt i slutet av 2026 i samband med att Västlänkens nya station öppnar i husets bottenvåning. Park Central blir ett av de första husen som kommer att stå klara i området.

Regioncity, Göteborgs nya centrala stadsdel

RegionCity är en ny stadsdel som håller på att byggas upp runt Göteborgs Centralstation. Ambitionen med RegionCity är att skapa en plats för folkliv och möten, enklare rörlighet och ett bekvämare livspussel. Just som mötesplats har RegionCity traditioner som går tillbaka till medeltiden. Kärnan i konceptet är att skapa hela Skandinaviens ”downtown”, där Europas städer finns inom armlängds avstånd, samtidigt som RegionCity bildar ett nytt kluster som binder samman både Västsverige och Göteborgs stadsdelar.

Läs mer om den nya stadsdelen på regioncity.se.

Vi bygger stad tillsammans

Park Central är ett samarbete mellan Jernhusen och NCC där stations- och kontorsytorna utvecklas gemensamt.

Lotta Kallberg Walldén

Sälj & Marknadschef Väst/Syd, NCC Property Development

Anmäl intresse för att hyra kontor

Läs mer om vår integritetspolicy