Hållbar stadsutveckling vid Järntorget och Masthuggskajen

Vid Järntorget och Masthugget utvecklar vi nya moderna kontorslokaler. Du som flyttar in kan se fram emot både innovativa och flexibla lokaler mitt i ett kommunikationsnav i en ny, hållbar stadsdel som bjuder på liv och rörelse.

Lokalerna utförs enligt konceptet Future Office by NCC. Det innebär att vi är lyhörda för dina önskemål och utformar lokalerna för att stödja verksamheten på bästa tänkbara sätt.

En del av den hållbara staden

Göteborgs stad vill utveckla den nya stadsdelen Masthuggskajen ur ett hållbart perspektiv. Det stämmer väl överens med vår vision som handlar om att utveckla de bästa hållbara lösningarna. Vi arbetar för den hållbara staden på flera sätt. Som ett utav de första projekten i Sverige kommer hela stadsdelen certifieras enligt Citylab, en branschorganisation inom stadsutveckling som har initierats av Sweden Green Building Council.

Kontorsbyggnaderna certifieras enligt BREEAM vilket innebär att fastigheten har utvärderats mot ett antal fastställda riktvärden som till exempel energi- och vattenanvändning samt inomhusklimat. Du som flyttar in i miljöcertifierade lokaler medverkar till en hållbar utveckling.

Goda kommunikationer

Med flera kommunikationspunkter behöver du inte ta bilen till jobbet. Den direkta närheten till Järntorget erbjuder till exempel spårvagnstrafik i fyra riktningar. Hagastationen på Västlänken ligger i närheten och vid älven planeras båtförbindelser. Linbanan som avgår direkt mellan kontorsbyggnaderna, tar dig snabbt över till andra sidan älven. Området gestaltas med fokus på cykeltrafik.

En del av innerstaden under snabb utveckling

Järntorget smälter samman med Göteborgs innerstad. Här finns en lång tradition av handel som nu kompletteras med en kreativ puls som bland annat tar sig i utryck av ett stort kultur- och restaurangutbud som växer i takt med att området utvecklas. Vill du driva verksamhet i en modern stadsdel med liv och rörelse har du definitivt hittat rätt – oavsett om ditt varumärke har en framträdande eller mer neutral profil.

Fakta
  • Ort: Göteborg
  • Projekttyp: Kontor
  • Projektfas: Kommande
  • Kontor: 25000 m²
  • Inflyttningsdatum: 2019
  • Certifikat: BREEAM
Cecilia Glittsjö Foto/illustration: Joakim Kröger/NCC
Cecilia Glittsjö

Kundansvarig uthyrning, NCC Property Development

Anmäl intresse