Hållbar stadsutveckling vid Järntorget

Vid Järntorget utvecklar vi nya moderna kontorslokaler. Du som flyttar in kan se fram emot flexibla lokaler mitt i ett kommunikationsnav i en ny, hållbar stadsdel som inte bara bjuder på liv och rörelse - utan även en linbana! Våra kontor är en del i det stora utvecklingsprojektet vid Masthuggskajen som ingår i Vision Älvstranden.

En del av den hållbara staden

Göteborgs stad vill utveckla den nya stadsdelen Masthuggskajen ur ett hållbart perspektiv. Det stämmer väl överens med vår vision som handlar om att utveckla de bästa hållbara lösningarna. Vi arbetar för den hållbara staden på flera sätt. Som ett utav de första projekten i Sverige kommer hela stadsdelen certifieras enligt Citylab, en branschorganisation inom stadsutveckling som har initierats av Sweden Green Building Council.

Moderna lokaler att må bra i

Vår ambition är att hjälpa våra kunder att nå sina affärsmål. För att göra det måste vi lyfta blicken. Därför erbjuder vi vad vi är övertygade om är dagens och morgondagens bästa kontor enligt konceptet Future Office by NCC. Utgångspunkten är alltid en grundlig analys av din verksamhets behov. Vilka är era framtidsplaner, era utmaningar och era visioner?

Till detta lägger vi vår egen kunskap och forskning om vad som skapar en bra arbetsplats. Från så skilda områden som sociologi och kognitionsvetenskap, organisationslära, miljöteknik och medicin hämtar vi våra insikter. Forskning av bland annat Susanna Toivanen, filosofie doktor, arbetslivsforskare och docent i sociologi vid Stockholms universitet, visar till exempel att väl genomtänkta lokaler som anpassas efter hyresgästen ger friskare medarbetare som blir mer produktiva. Resultatet är starkare kundrelationer, stolta medarbetare och fördelar vid rekrytering.

Kontorsbyggnaderna certifieras enligt BREEAM vilket innebär att fastigheten har utvärderats mot ett antal fastställda riktvärden som till exempel energi- och vattenanvändning samt inomhusklimat. Du som flyttar in i miljöcertifierade lokaler medverkar till en hållbar utveckling.

Goda kommunikationer

Med flera kommunikationspunkter behöver du inte ta bilen till jobbet. Den direkta närheten till Järntorget erbjuder till exempel spårvagnstrafik i fyra riktningar. Hagastationen på Västlänken ligger i närheten och vid älven planeras båtförbindelser. Linbanan som avgår direkt mellan kontorsbyggnaderna, tar dig snabbt över till andra sidan älven. Området gestaltas med fokus på cykeltrafik.

En del av innerstaden under snabb utveckling

Järntorget smälter samman med Göteborgs innerstad. Här finns en lång tradition av handel som nu kompletteras med en kreativ puls som bland annat tar sig i utryck av ett stort kultur- och restaurangutbud som växer i takt med att området utvecklas. Vill du driva verksamhet i en modern stadsdel med liv och rörelse har du definitivt hittat rätt – oavsett om ditt varumärke har en framträdande eller mer neutral profil.

Nyhetsbrev från NCC

Fyll i din e-postadress nedan och välj de nyhetsbrev du vill prenumerera på.

Välj nyhetsbrev

Fakta
  • Ort: Göteborg
  • Projekttyp: Kontor
  • Projektfas: Uthyrning pågår
  • Inflyttningsdatum: 2019
  • Certifikat: BREEAM
Cecilia Glittsjö Foto/illustration: Joakim Kröger/NCC
Cecilia Glittsjö

Kundansvarig uthyrning, NCC Property Development

Anmäl intresse