NCC:s studentblogg

Nyfiken på vad våra Traineer gör om dagarna? Här bloggar NCC:s Traineer som går NCC:S Master Traineeprogram idag.

Fint besøk i Oslo!/Ett trevligt besök i Oslo!

Goddagens gott folk! De senaste inläggen i studentbloggen handlade huvudsakligen om det dagliga arbetet ute på byggprojekten. Jag tänker nu passa på att kombinera detta inlägg med vår Traineeresa till Norge som vi gjort denna vecka, samt vad jag sysselsatt mig med under min senaste Traineeperiod.

Västlänken ur en arbetsledares perspektiv

Det är äntligen dags för ett nytt blogginlägg från Västlänken, etapp Liseberg. Jag har nu bytt från planerare till arbetsledare och det som jag suttit och planerat för under de senaste tre månaderna ska jag nu få vara med och utföra i verkligheten.

Koncernrotationer varvat med traineeträffar

Äntligen har våren har kommit och vi går mot ljusare tider! Sist jag skrev befann jag mig på affärsområdet Building Sverige, där jag jobbade mina första fem månader i vårt controllerteam. Sedan dess så har jag gjort min första rotation till koncernen där jag under sex månader kommer att rotera runt mellan olika finansfunktioner.

På höjden i Länna

Hej på er! Sedan jag sist skrev här har vinter gått över i vår och jag har hunnit med ett nytt projekt. De senaste tre månaderna har jag befunnit mig på projektet Länna vattenreservoar i Huddinge söder om Stockholm, där jag gått som arbetsledare tillsammans med arbetsledaren Jonas.

Konsten att göra bra projektinköp

Jag tror att alla som någon gång jobbat i produktion yttrat frasen ”vad står det i avtalet?” Kanske har man sagt så för att man undrar över till exempel leveransvillkor, entreprenadens omfattning, vad något kostar eller kanske när en meningsskiljaktighet uppstår mellan NCC och en leverantör.

Konsten att göra två saker samtidigt

Jag har nu varit tre månader ute i produktion på projekt Nordtag. Skyddsskorna, som var rena vid skrivandet av mitt förra inlägg, står leriga i hallen och har ersatts av ett par höga stövlar. Inlägget Konsten att göra två saker samtidigt dök först upp på NCC:s blogg.

Tar med nya lärdomar till hållplats nummer två

Hej på er! Nu har det gått ett antal veckor sedan mitt första inlägg här och en hel del har hunnits med. Tiden har verkligen sprungit förbi, men det kan ju bara betyda en sak när tiden går fort… Inlägget Tar med nya lärdomar till hållplats nummer två dök först upp på NCC:s blogg.

Tre tips för ergonomisk hemmakalkylering

Hallå Bloggen! Sist jag hade äran att skriva här så var jag först ut från vår årskull av traineer. Jag skrev då litegrann om vår träff med föregående års traineer och deras erfarenheter under trainee-perioden.

En trainee ute på vift i Norden

Hej Bloggen! Mitt namn är Emanuel och jag är trainee på affärsområdet Building Nordics. Sedan start har jag befunnit mig i affärsgrenen strategi och utveckling, och kommer i snar framtid göra en rotation till finansavdelningen i Norden.

God fortsättning från Göteborg och Västlänken!

Hej på er! Jag heter Axel och är trainee på avdelning Civil West. Efter att ha börjat min traineeresa på kalkylavdelningen på Lilla bommen, har jag från och med mitten av december varit på västlänken etapp E05 Korsvägen.