NCC:s studentblogg

Nyfiken på vad våra Traineer gör om dagarna? Här bloggar NCC:s Traineer som går NCC:S Master Traineeprogram idag.

”2024 står jag där redo med mina varselbadshorts”

Tjääna, Mirass här igen från Göteborg! För en månad sedan tog jag mitt pick & pack och lämnade Korsvägen E05 för ett annat sagolikt projekt – Lisebergs Vattenpark Oceana! Säger bara att 2024 står jag där redo med mina varselbadshorts.

En trainees recept för att lämna ett anbud

Hej allihop! Sedan påskhelgen har jag varit på min andra rotation i traineeprogrammet och är för tillfället en del av anbudsgruppen här i region Civil South. Inlägget En trainees recept för att lämna ett anbud dök först upp på NCC:s blogg.

NCC krossar studenternas myter om byggbranschen

Bygg är macho, tungt och erbjuder inga karriärmöjligheter, det vet man ju. Det kan vara svårt att locka unga kvinnor till byggbranschen när den dras med så många förutfattade åsikter och myter. Vi krossar fem vanliga myter som studenter har om byggbranschen.

Från baracken till huvudkontoret

Det är snart juni och efter att ha suttit i två intressanta projekt i två helt olika roller har jag nu tagit steget in till huvudkontoret för att ha min rotation på inköp. Att vara inköpare skiljer sig väldigt mycket från de roller jag prövat på innan och jag är så glad att få vara en del av inköpsgruppen.

Det är i produktionen som visioner och ritningar blir till verklighet

Hej igen. Det här är Andreas från Infrastructure i Linköping. Nu befinner jag mig i en ny roll och i ett nytt projekt, jag är arbetsledare i projektet Svartåfors Kraftstation. I projektet renoverar vi en vattenkraftstation som byggdes för över hundra år sedan och som invigdes av den svenska kungen, Gustaf V, år 1919.

Välfyllt anteckningsblock

Hejhej bloggen! Sedan jag senast skrev har jag både hunnit börja och avsluta en rotation på Property Developments (PD) centrala finansavdelning och nu påbörjat min tredje rotation vilken är på Group Business Control.

Från produktion till inköp

Innan jag hunnit blinka har ytterligare tre månader av min traineeperiod passerat och min tid på Linaberg är med det till ända. Efter nästan tio månader på projektet var det med något vemodiga steg jag passerade genom snurrgrinden för sista gången.

Ny på jobbet, igen!

Hallå hallå! Det är dags för en uppdatering från osedvanligt soligt Göteborg. Senast jag skrev hade jag nyligen bytt rotation från Västlänken E02 Centralen till Lisebergs jubileumsprojekt Oceana där jag var ute i produktion.

En vanlig dag som anbudsingenjör

Hej på er! Nu var det några månader sedan jag sist fick möjligheten att dela med mig av en bit av livet som trainee på NCC. Inlägget En vanlig dag som anbudsingenjör dök först upp på NCC:s blogg.

Digitala studentinitiativ

Hej Studentbloggen! Jag passar på att skriva ett inlägg här på bloggen och låter ordinarie bloggare ta en välförtjänt paus den här veckan. Jag är själv inte trainee men jag arbetar med våra studentinitiativ där traineeprogrammen är inkluderat.