NCC:s studentblogg

Nyfiken på vad våra Traineer gör om dagarna? Här bloggar NCC:s Traineer som går NCC:S Master Traineeprogram idag.

Värdefull erfarenhet att ha varit i olika roller

Hej! Några månader (och en skön semester) har gått sedan mitt förra inlägg. Då befann jag mig på kontoret i Helsingborg hos inköpsgruppen och hade fullt upp med att skicka förfrågningar och ta in offerter till olika projekt.

Projekt kommer, projekt går, eftermarknad den består

Under en månad i augusti fick jag se mer av Göteborg och dess omnejd än jag gjort på de sex år jag bott här. Detta tack vare min rotation på vår eftermarknadsavdelning som har hand om garantin för de projekt NCC byggt här i väst.

Sommaren tycks kort… men Hösten bådar gott!

Hallå där igen! Hoppas ni alla har haft en härlig semester och hunnit ladda på batterierna inför hösten. Efter att ha cirkulerat runt inom Strategi- och Finansavdelningen vid Building Nordics är jag nu stationerad vid finansfunktionen på koncernnivå.

Ett moment – Tre rollers perspektiv

Varje dag möter alla medarbetare som jobbar i NCC:s projekt utmaningar, många gånger är dessa relaterade till produktion. Fram till skrivande stund har jag haft traineerotationer som Arbetsledare, Projektinköpare och Projektingenjör.

Dags att säga hejdå till tiden som trainee

Hej bloggen! Gabriella heter jag och är numera en fd trainee på avdelningen Civil Stockholm. Sista maj i år tog mitt, och även de andra KTP-arnas traineeår slut. Under året som trainee har jag fått testa på både arbetet som yrkesmedarbetare, arbetsledare, anbudsingenjör, inköpare samt entreprenadingenjör vilket har varit grymt för att få den viktiga helhetsbilden.

Energi från traineeträffarna i tider med kris och pandemi

Hej! Ljuva sommartid är här vilket betyder att de flesta inom NCC tar några veckors semester och därmed blir det även utrymme för oss gästbloggare att bidra med en uppdatering. Jag jobbar med Employer Branding på NCC vilket innefattar förvaltning och utveckling av våra Traineeprogram.

Från inköp till sprintlopp

Hej! Sist jag skrev här hade jag fullt upp med att lära mig om 3D-modeller och hur de används i olika skeden i ett projekt. Mina dagar bestod bland annat av att genomföra och följa upp kollisionskontroller samt att sätta mig in i och förstå de krav som ställs på projektörer för att kunna nyttja data i modeller på bästa sätt.

Kvarteret Johanna – stort projekt på liten yta

De senaste månaderna har jag jobbat på ett väldigt spännande projekt. Kvarteret Johanna är ett stort projekt på liten yta som har allt och lite till. Som namnet avslöjar så omfattar projektet ett helt kvarter som nu ska uppdateras och förtätas.

En spännande ny del av byggprocessen

Hallå Bloggen! Då har blivit dags för en ny statusuppdatering från min trainee-tid på Malmökontoret. Sist jag skrev höll jag på med kalkyler i anbudsskedet och fram tills alldeles nyligen har jag fortsatt jobbat med anbud men hoppat över till inköpsgruppen.

Fint besøk i Oslo!/Ett trevligt besök i Oslo!

Goddagens gott folk! De senaste inläggen i studentbloggen handlade huvudsakligen om det dagliga arbetet ute på byggprojekten. Jag tänker nu passa på att kombinera detta inlägg med vår Traineeresa till Norge som vi gjort denna vecka, samt vad jag sysselsatt mig med under min senaste Traineeperiod.