NCC:s studentblogg

Nyfiken på vad våra Traineer gör om dagarna? Här bloggar NCC:s Traineer som går NCC:S Master Traineeprogram idag.

Digitala studentinitiativ

Hej Studentbloggen! Jag passar på att skriva ett inlägg här på bloggen och låter ordinarie bloggare ta en välförtjänt paus den här veckan. Jag är själv inte trainee men jag arbetar med våra studentinitiativ där traineeprogrammen är inkluderat.

Badhus, djupt vatten för många men inte för NCC

Hej igen kära vänner! Nu har det gått drygt två månader sen sist och det har då blivit dags för ett nytt inlägg. Det har hänt mycket under den senaste tiden. Strax efter mitt förra inlägg var jag med och lämna in ett anbud och påbörjade därefter min rotation på inköp.

Viktigt med bra verktyg i komplexa projekt

I mitt tidigare blogginlägg berättade jag att min nästa rotation skulle vara inom logistik i projektet Kv Poolen. Jag antog att dagarna skulle skilja sig från mina tidigare rotationer inom projektering och inköp - ett bra antagande.

En trainee på Tvären!

Tjenare! Nu är det min tur att få bidra lite till trainee-bloggen igen. Sist jag skrev satt jag ute på projektet Hjulsta Norra, en av Förbifart Stockholms etapper. Där jobbade jag med entreprenadingenjörsuppgifter.

Uppdatering från E05 Korsvägen

Hallå eller! Mirass här igen från underbara Göteborg. Senast ni hörde från mig satt jag som kontraktsingenjör på Västlänken med inriktning på projekterings-ÄTOR. Lyckligtvis är jag kvar här men det börjar bli dags att tänka på refrängen och förbereda mig för mitt nästa projekt.

En till pusselbit på plats

Sist ni hörde från mig var det 2020 och det närmade sig jul. Nu säger jag Hej från Hjulsta och vårt projekt Förbifart Stockholm där Frida, min kollega, hade sin första rotation. Här i Hjulsta befinner jag mig på produktionssidan vilket betyder att jag spenderar mer tid ute i mina gula varselkläder.

Traineeperioden ger mig kunskap på både bredden och djupet

Hej, mitt namn är Andreas och jag är trainee i Östergötland på Civil West/South. Det här är debuten för mig här på bloggen och jag har precis avslutat min rotation på inköpsavdelningen. Inlägget Traineeperioden ger mig kunskap på både bredden och djupet dök först upp på NCC:s blogg.

Ny kollega varje dag

Hejhej bloggen! Det var med en stor spänning jag tog mina första steg in på huvudkontoret i Solna för nästan sex månader sen. Sedan dess har det hänt massor, jag har lärt mig enormt mycket och jag har stött på många nya kollegor.

Besiktningstejp och listor

Hej! Nu har det blivit min tur att presentera mig här på bloggen. Mitt namn är Lovisa Liveröd och jag är trainee på NCC Building Bostad. Jag är för närvarande på projektet Linaberg i Bromma, Stockholm.

Bidra till staden som trainee

Tjena! Mitt namn är Rasmus Pettersson och jag är Trainee på Civil West. Efter några år i Oslo och restaurangbranschen så flyttade jag till Göteborg för att läsa till Civilingenjör inom Samhällsbyggnadsteknik vid Chalmers Tekniska Högskola.