NCC:s studentblogg

Nyfiken på vad våra Traineer gör om dagarna? Här bloggar NCC:s Traineer som går NCC:S Master Traineeprogram idag.

Efterlängtad resa med traineer till Oslo

Hej på er! När ni hörde ifrån mig senast befann jag mig på projektet Tingstad mark och trafik. De sista veckorna under min tid där arbetade jag med en KMA-samordnare och fick testa på vad det innebär och jag lärde mig mycket nytt.

Inköp från ett annat perspektiv

Hej igen! Denna vecka vänder bloggen blicken från projekt och konstruktion då det återigen har blivit dags för mig att ge er en inblick i vad jag som inköps-trainee gör om dagarna. Bilden nedan är från vår senaste traineeträff i mars där kurs i Entreprenadjuridik stod på agendan.

Inköpsstrategi och slutspelsvecka

Tiden har flugit i väg sedan vi senast hördes och jag är nu en inköpsrotation rikare! Jag kom in i ett skede där vi på inköp jobbade mot att skicka ut förfrågningar till leverantörer och UE för att säkra B-kalkylen.

En vecka med Process & Production Development

Hej igen! Senast vi hördes var jag på Tingstad-projektet här hos Civil West framtill årsskiftet. Efter mycket lärdomar där fick jag förmånen att spendera en vecka tillsammans med PPD (Process & Production Development), som verkar för att definiera NCC Infrastructures gemensamma arbetssätt.

Första rotationen avklarad och nya utmaningar väntar

Hej Bloggen! Jag heter Alexandra Särnström och är trainee på Building Väst. Jag valde att söka till traineeprogrammet under mitt sista studieår eftersom rotationsupplägget tilltalar mig som vill bredda mitt nätverk och utforska olika sidor av byggbranschen.

Trainee ute bland tåg och spår

Mitt namn är Moa och jag är Master Trainee på avdelning Hus i Stockholm. Det har nu blivit min tur att ta med er in i vår spännande vardag ute i produktion. Resan som trainee gjorde sitt första nedslag i projektet Älvsjödepån där jag hade rollen som arbetsledare.

NCC från en finanstrainees perspektiv

Hej Bloggen, i detta inlägg kommer ni att få läsa om NCC från en finanstrainees perspektiv och vilken kritisk roll den övergripande ekonomifunktionen har för ett större bolag. Mitt namn är Max och jag har spenderat mina fem första månader på Group Business Control som är en av NCC:s övergripande funktioner.

”Jag lär mig något nytt hela tiden”

Hejsan! Mitt namn är Alicia Halling och jag är trainee på Civil West. Jag tog examen ifrån Chalmers i våras och efter ett långt sommarlov började jag i september master traineeprogrammet här på NCC. Nu har det snart gått fem månader sedan starten, och jag har lärt mig väldigt mycket och lärt känna många nya kollegor.

God fortsättning från huvudkontoret!

Hej på er! Mitt namn är Anna och jag är Purchasing Trainee här på Stockholmskontoret. Att vara trainee inom inköp skiljer sig från det traditionella traineeprogrammet eftersom vi inköpstrainees får möjligheten att rotera mellan olika avdelningar inom inköp.

”Det finns alltid ett erfaret nätverk bakom dig”

Hej! Mitt namn är Nathalie Gustafsson och jag är en av avdelning Hus Stockholms nya MTP traineer. Inlägget ”Det finns alltid ett erfaret nätverk bakom dig” dök först upp på NCC:s blogg.