NCC:s studentblogg

Nyfiken på vad våra Traineer gör om dagarna? Här bloggar NCC:s Traineer som går MTP idag.

Ny rotation i en digital tid

Sedan jag senast skrev på bloggen har jag hunnit påbörja en ny rotation. Jag tänkte berätta lite mer om denna och hur det är att vara ny på jobbet utan att kunna träffas fysiskt. Inlägget Ny rotation i en digital tid dök först upp på NCC:s blogg.

Ett år som KTP-trainee

Att som trainee få rotera mellan olika roller var verkligen den perfekta starten på arbetslivet efter mina avklarade studier på KTH. Jag har under året fått vara med i alla möjliga skeden av ett byggprojekt.

Tiden går fort när man har roligt

Att jag vid den här tiden förra året satt med slutspurten på mitt examensarbete känns som en annan verklighet! Nu har jag gått som trainee i ungefär 8 månader och jag vill nog ändå intala mig själv att jag börjar bli någorlunda varm i kläderna.

En hälsning från hemmakontoret

Hallå! Mycket har hunnit hända sedan vi hördes sist. I slutet av februari avslutade jag min rotation ute på Solna simhall. Nu är jag inne på min andra rotation på kalkylavdelningen. Tidiga morgnar och varselkläder är med andra ord ett minne blott.

En vecka som trainee

Jag har till skillnad från de andra traineerna hittills varit inom samma projekt. I projektet har jag istället haft möjligheten att byta arbetsuppgifter, det ger en bra förståelse för projektet och gör att man snabbare kan sätta sig in i nya arbetsuppgifter.

NCC – Mer än bara ett jobb

En av de största fördelarna som jag ser med NCC:s traineeprogram är möjligheterna till att samla på mig erfarenheter inom olika områden i företaget. Hittills har jag haft en rotation inom kalkyl och en inom projektering och VDC.

Tunneldrivning med många utmaningar

Hej från Göteborg och Västlänken-projektet! Jag är tillbaka för mitt andra blogginlägg för studentbloggen och är också lägligt nog på min andra rotation i Trainee-programmet. Under min traineeperiod kommer jag mestadels rotera i samma projekt, delprojekt E05 Västlänken, och det är även här jag kommer vara positionerad när jag är klar efter Trainee-perioden.

Välkommen till E02 Centralen i Gbg!

Efter jul bytte jag projekt till E02 Centralen som är en deletapp av Västlänken i Göteborg. Projektet är enormt och innehåller allt en kan tänka sig. Det inkluderar även Patricia, som går NCC Kandidat traineeprogram och har varit här sedan augusti 2019.

Varje rum har sin egen unika historia

Denna gången är det min tur att gästa. Mitt namn är Alexander Paulos och jag trainee på NCC Building Väst med placering i Göteborg. För tillfället gör jag sista tiden på min första rotation som arbetsledare på ett bostadsprojekt, vilket jag tänkte dela med mig av i detta inlägg.

Bästa möjliga starten som trainee

Hej! Mitt namn är Josefine och jag är trainee på Civil West som är en del av NCC Infrastructure. Jag är just nu inne på min andra rotation där jag sitter på kontrakts- och projekteringsavdelningen på delprojekt E05 Korsvägen som är en del av Västlänken.