NCC:s studentblogg

Nyfiken på vad våra Traineer gör om dagarna? Här bloggar NCC:s Traineer som går NCC:S Master Traineeprogram idag.

Spännande att få ett eget projekt och vara med från början

Hejsan. Jag heter Tom Troell och nu är det min tur att dela med mig av min första tid som trainee här på bloggen. Jag är en av årets Master Traineer i Halmstad inom Civil South. Under min första rotation har jag gått som arbetsledare på tre projekt inom ett ramavtal åt ett kommunalt vattenbolag.

Från rekordgjutning till inköp

Hej bloggen! Mitt namn är Joel Bremberg och jag arbetar som Master Trainee på Building Sydväst i Helsingborg. Jag har nu varit på NCC mer än ett halvt år och trivs väldigt bra med kollegor och med mitt program som trainee.

En bra grund att stå på

Hallå, hoppas ni har haft en fin jul! Mitt namn är Tilda och jag är Master Trainee i Malmö på Building Syd. Jag har sedan jag började traineeprogrammet varit på min första rotation hos kalkyl där jag har fått följa med hela vägen från att vi fått handlingar tills dess att anbudet lämnats över till beställaren.

Goda förutsättningar för att starta sin karriär

Tja bloggen! För drygt ett år sedan satt jag och prokrastinerade pluggandet till den sista tentan innan masterexamensarbetet skulle påbörjas. Samtidigt gick huvudet på högvarv om vad jag skulle jobba med efter studierna - förvirringen var total.

MTP 2022 tar över!

Nu är det dags för oss i MTP 2022 att ta över stafettpinnen med bloggen och jag fick äran att vara först ut, KUL! Jag heter Fredrica och är Master Trainee i Stockholm på Building avdelning Bostad. Inlägget MTP 2022 tar över! dök först upp på NCC:s blogg.

Ytterligare en pusselbit i NCC-pusslet är lagd

Hej igen! Nu har det gått ett antal månader sedan jag skrev här sist och som alltid så händer det mycket mellan varven. Just nu befinner jag mig på en fyra månaders rotation på Property Development, vårt affärsområde som jobbar med fastighetsutveckling.

Nya perspektiv på kalkyl & inköp

Hej! Efter att ha tillbringat den första delen av min traineeperiod ute i projekt, nämligen Trafikplats Häggvik och Länna vattenreservoar har jag det senaste halvåret gjort en rotation på kalkyl och en på inköp.

Häng med på NCC Projektstudio

Hej bloggen! Just nu gör jag en rotation inom projekteringsledargruppen, på NCC jobbar en projekteringsledare med att samordna och leda projekteringen. Det är väldigt roligt, utmanande och lärorikt – i det här inlägget hoppas jag kunna lära dig mer om projektering och projektstudios! Vad är projektering? Projektering i detta sammanhang åsyftar den process där vi […] Inlägget Häng med på NCC Projektstudio dök först upp på NCC:s blogg.

Från kontoret till helt färskt projekt

Hallå Bloggen! Efter ganska exakt ett år inne på kontoret så har jag flyttat ut på projekt igen. Under året på kontoret har jag fått se en helt annan sida av NCC än vad jag sett under mina sommarpraktiker och min första trainee-rotation på ett bostadsprojekt.

Värdefull erfarenhet att ha varit i olika roller

Hej! Några månader (och en skön semester) har gått sedan mitt förra inlägg. Då befann jag mig på kontoret i Helsingborg hos inköpsgruppen och hade fullt upp med att skicka förfrågningar och ta in offerter till olika projekt.