NCC:s studentblogg

Nyfiken på vad våra Traineer gör om dagarna? Här bloggar NCC:s Traineer som går NCC:S Master Traineeprogram idag.

En dag på jobbet med Minh

Hej! Jag är fortfarande kvar på utbyggnaden av Roslagsbanan i Täby kyrkby där jag jobbar med kvalitet och miljö. Den här gången får ni hänga med mig under en vanlig arbetsdag. Inlägget En dag på jobbet med Minh dök först upp på NCC:s blogg.

Ekonomistyrning i större projekt

Hej! Vi är mitt uppe i arbetet med att prognostisera i mitt nuvarande projekt. Det är främst ekonomistyrning jag under den senaste perioden arbetat med. Inlägget Ekonomistyrning i större projekt dök först upp på NCC:s blogg.

Mina tre mest använda ”verktyg” som arbetsledare

Jag är endast inne på min tredje vecka som arbetsledare så det finns en stor risk att den här listan under tidens gång kommer att redigeras. Men jag har lokaliserat tre ”verktyg” som jag använder frekvent under en arbetsdag.

Från grävmaskiner till maskintimmar

Efter att ha spenderat mitt första år ute i produktionen var det dags även för mig att ta steget in på kontoret i Göteborg. Jag har sedan efter semestern varit på avdelningen för Kalkyl och anbud och ska fortsätta här inne fram till jul med en rotation på inköp.

Tidig involvering underlättar svår schakt

Hejsan! Jag är nu på min fjärde rotation inom projektet E05 Korsvägen i Göteborg och har sedan tre veckor varit en del av gänget som ansvarar för grundläggningen av tunnelkonstruktionen. Det innefattar allt arbete som har med schakt, pålar, slitsmurar, spont med mera att göra.

Från PD till Liseberg

För två veckor sen avslutade jag min rotation på PD och sitter nu med i produktionen för Lisebergs nya upplevelsehotell. På PD fick jag arbeta med nyckeltal och projekt i tidiga skeden vilket jag tänkte berätta lite mer om i detta inlägg.

Snart dags att prova mina vingar

Hej på er! Nu är det ett tag sedan vi hördes senast och det är mycket som har hänt sen dess. Vi har bland annat haft vår första trainee-träff sedan februari och jag har även roterat. Inlägget Snart dags att prova mina vingar dök först upp på NCC:s blogg.

Att presentera och sälja en idé

Nu i veckan har vi traineer haft vår första träff sedan vårt besök i Köpenhamn i februari. Denna gång bestod vår träff av kursen Att presentera och sälja en idé vilket du kommer få höra mer om i detta inlägg.

Min nya rotation fick påbörjas digitalt

Ciao tutti! Det var drygt sex månader sedan jag bloggade. Det är ganska härligt att läsa det inlägget och minnas tillbaka vilken tid vi levde i då. Om någon då hade sagt till mig att det var sista gången på länge jag kunde resa till älskade Italien och att jag mer eller mindre skulle spendera all min tid i min lägenhet hade jag börjat skratta! Inlägget Min nya rotation fick påbörjas digitalt dök först upp på NCC:s blogg.

Våga utmana sig själv!

Hoppas att du som läser har haft en härlig sommar – själv är jag tillbaka denna vecka efter en välbehövlig semester. Sedan vi hördes sist har jag hunnit med att rotera till en ny roll men också en ny avdelning.