NCC:s studentblogg

Nyfiken på vad våra Traineer gör om dagarna? Här bloggar NCC:s Traineer som går NCC:S Master Traineeprogram idag.

Anbudsskede från ett annat perspektiv

Jag säger hej från ytterligare en rotation på huvudkontoret. Just nu befinner jag mig på min fjärde rotation som är på kalkylavdelningen. Inlägget Anbudsskede från ett annat perspektiv dök först upp på NCC:s blogg.

Från inköp till grop och projektstudio

Sist vi hördes hade jag precis påbörjat min rotation på inköp, en rotation som blev kort men lärorik då jag bland annat fick följa ett projektinköp från förfrågan till avtalsskrivning. Samma inköp fick jag sedan se delar av utförandet av när jag efter min tid på inköp återigen stationerade mig ute i produktion.

Bygger på höjden i leran med hjälp av bredden

Hallå igen! Semestern är slut och jag är tillbaka ute i projekt. Sist jag skrev så hade jag precis börjat på kalkylavdelningen och arbetade hemifrån. Nu är jag i övergången mellan kalkyl och inköp. Denna rotation kommer jag att spendera ute på ett projekt som kallas MIMO (Mitt i Mölndal).

Ett år senare

Hej på er, Josefin här igen! Hoppas att ni alla har haft en härlig semester och att ni är laddade för hösten. Nu var det ett par månader sedan jag fick dela med mig av vad jag hittar på under trainee-programmet.

Semestern närmar sig med stormsteg

Hallå allihop, då var det återigen min tur att ta över stafettpinnen i bloggskrivandet. Det blir även det sista inlägget innan vi tar ett kort uppehåll under semestern. Ledigheterna närmar sig med stormsteg och då kan det trots allt vara skönt med ett litet uppehåll.

En logistiksamordnares topp fyra

Hallå! Nu har det gått tre månader sedan mitt tidigare blogginlägg där jag berättade livet som logistiksamordnare. Totalt fem månader i rollen och leveranserna fortsätter att flöda till projekt Kv Poolen.

Från varsel till pyjamasbyxor

Hallå där! Nu är det återigen min tur att få skriva ett inlägg här på bloggen. Sist vi hördes var jag inne på min andra produktionsrotation som arbetsledare på fantastiska KG10. Nu har varselbyxorna bytts ut mot pyjamasbyxor då jag sedan 1,5 månad tillbaka bytt till kalkylavdelningen där mycket arbete sker på distans.

”2024 står jag där redo med mina varselbadshorts”

Tjääna, Mirass här igen från Göteborg! För en månad sedan tog jag mitt pick & pack och lämnade Korsvägen E05 för ett annat sagolikt projekt – Lisebergs Vattenpark Oceana! Säger bara att 2024 står jag där redo med mina varselbadshorts.

En trainees recept för att lämna ett anbud

Hej allihop! Sedan påskhelgen har jag varit på min andra rotation i traineeprogrammet och är för tillfället en del av anbudsgruppen här i region Civil South. Inlägget En trainees recept för att lämna ett anbud dök först upp på NCC:s blogg.

NCC krossar studenternas myter om byggbranschen

Bygg är macho, tungt och erbjuder inga karriärmöjligheter, det vet man ju. Det kan vara svårt att locka unga kvinnor till byggbranschen när den dras med så många förutfattade åsikter och myter. Vi krossar fem vanliga myter som studenter har om byggbranschen.