Nyheter

NCC Presstjänst: 08-585 519 00, press@ncc.se

Snart är NCC Industry arbetsmiljöcertifierade

Standarden heter ISO 45001 och är ett stöd för verksamhetsstyrning av arbetsmiljöarbetet och hur NCC:s affärsområde Industry förhåller sig till en säker och hälsosam arbetsmiljö. Genom att certifiera sig mot standarden visar NCC att man arbetar systematiskt med arbetsmiljöfrågor.

Nytt betongrecept minskar sprickor och koldioxidutsläpp vid NCC:s upprustning av Lilla Edet

Det mer än 100 år gamla vattenkraftverket Lilla Edet ska rustas upp för att höja säkerheten ytterligare för att kunna hantera större vattenflöden. Den nya dammen byggs i klimatförbättrad betong med en ny sammansättning som minskar både koldioxidutsläppen och risken för betongsprickor.

NCC tecknar hyresavtal med flera nya hyresgäster i Stockholm

NCC har tecknat ytterligare hyresavtal med två nya hyresgäster om totalt cirka 700 kvadratmeter kontorsyta i Hangar 5 i Brommastaden, ett av Stockholms största utvecklingsområden. I den nya stadsdelen får hyresgästerna hållbara och flexibla lokaler i ett attraktivt läge.

Graffitikonst på Brick Studios i Göteborg

Nu har konstnärerna påbörjat arbetet med att utsmycka fasaden på Brick Studios. Under hösten 2022 utlyste NCC en tävling där graffitikonstnärer från hela världen bjöds in för att skapa sitt unika uttryck på Brick Studios fasad. Ett stort antal konstnärer anmälde sitt intresse, där sex olika graffitikonstnärer till slut valdes ut som vinnare av en jury.

NCC tecknar hyresavtal med nya hyresgäster i Järva Krog, Stockholm

NCC har tecknat hyresavtal med två nya hyresgäster om totalt cirka 1 000 kvadratmeter kontorsyta i Nova och K11 i Järva Krog, en attraktiv och grönskande kvartersstad norr om Stockholm.

NCC tecknar hyresavtal med Coromatic i Hangar 5, Bromma

NCC har tecknat hyresavtal med Coromatic om cirka 2 200 kvadratmeter kontors- och lageryta i Hangar 5 i Brommastaden, ett av Stockholms största utvecklingsområden. Här får de ett kontor med panoramautsikt och inspirerande miljö för medarbetarna.

Daniel Ödling utses till ny chef för avdelning Norrland i affärsområde Building Sverige

NCC har utsett Daniel Ödling som ny chef för avdelning Norrland i NCC:s affärsområde Building Sverige. Norrland står inför en spännande omställning som ställer höga krav på utbyggnaden av trafik, infrastruktur och stadsbyggnad i samhället och NCC kommer vara en del i denna utveckling.

NCC i samarbete om vårdboende och trygghetslägenheter i Ystad

NCC har inlett ett samarbete med Ystadbostäder om nybyggnad av ett vårdboende med 80 platser samt ett 30-tal trygghetslägenheter i Trädgårdsstaden i Ystad. I ett första steg ska parterna tillsammans planera och budgetera projektet.

NCC tecknar ramavtal för asfaltarbeten i partnering med Kalmar kommun

NCC och Kalmar kommun har tecknat ett ramavtal i partnering för beläggningsarbeten. Ramavtalet, som är det andra avtalet i branschen, har ett uppskattat ordervärde om ca 200 MSEK och löper under två år med möjlighet till två års förlängning årsvis.

Fem reformer som krävs för att framtidens energisystem ska kunna byggas

I samband med att NCC släpper en rapport om vilka reformer som krävs för att accelerera utbyggnaden av Sveriges energisystem publicerar även Dagens industri en debattartikel med NCC och Energiföretagen som avsändare. Nedan finns debattartikeln i sin helhet.