Nyheter

NCC Presstjänst: 08-585 519 00, press@ncc.se

Lyckad partnering vägen till nya Baggeboskolan

I slutet av augusti stod Tibros nya grundskola klar och eleverna välkomnades till ett nytt läsår. Trygga och inkluderande lärmiljöer var i fokus vid utformningen av Baggeboskolan och det positiva lagarbetet hyllas av alla deltagare i projektet.

Byggstart för Skånetrafikens nya kontor i Hässleholm

Nyligen togs första spadtaget för Skånetrafikens nya huvudkontor på Norra stationsområdet i centrala Hässleholm. Kontoret byggs av NCC på uppdrag av Hässleholms Industribyggnads AB (HIBAB).

NCC färdigställer utbyggnaden av Landvetter flygplats

Det var tjugofem år sedan någon större tillbyggnad gjordes på Göteborg-Landvetter Airport. Med terminalexpansionen som nu är klar har flygplatsen utökats med tre brygganslutna gater och fyra bussgater.

Så ska byggbranschen bidra till den svenska omstarten

Samstämmighet rådde på de flesta punkter när NCC:s vd och koncernchef Tomas Carlsson bjöd in till panelsamtal om hur byggbranschen ska medverka i återstarten av Sveriges ekonomi. Från såväl regeringen som Svenskt Näringsliv och övriga panelmedverkande var man ense om att både långsiktiga och kortsiktiga investeringar måste till för att Sverige ska kunna satsa sig ur krisen.

Grand Fitness etablerar sig i NCC:s projekt Brick Studios i Göteborg

Grand Fitness tecknar hyresavtal i Brick Studios på Masthuggskajen i Göteborg. Grand Fitness anläggning kommer att omfatta drygt 900 kvadratmeter med entré i gatuplan. Träningsanläggningen kommer att öppna i samband med att huset står klart i slutet av 2022.

Ann-Marie Hedbeck utsedd till chefsjurist i NCC

Ann-Marie Hedbeck har utsetts till chefsjurist i NCC. Hon har tidigare under två perioder varit tillförordnad chefsjurist dels i koncernledningen, dels i den utökade ledningen, sedan i slutet av augusti.

Invigning av Mölndal Galleria – nytt urbant köpcentrum i hjärtat av en växande stad

Mölndal Galleria invigdes igår och är det första nya köpcentrumet i Storgöteborg på över 12 år. Med 65 butiker, caféer och restauranger i centralt läge tar Mölndal Galleria plats som en naturlig del av Mölndals innerstad.

NCC:s Anders Torell utsedd till Nordic CIO of the Year

Anders Torell är utsedd till Nordic CIO of the Year av det internationella nätverksbolaget Management Events för sina insatser som CIO på NCC Industry och idag vd för NCC:s Loop Industries. Priset delades ut i samband med konferensen Nordic Strategy Forum Executive IT där Anders Torell tävlade mot Tommi Tuovila, CIO Neste och Åshild Hanne Larsen, CIO Equinor.

Klimatkalkylator och partnering när NCC deltar på VA-mässan i Jönköping

NCC har stor erfarenhet av VA-projekt i samverkan och spetskompetens inom vatten- och miljöteknik samt att effektivt förnya ledningsnäten med schaktfri teknik. NCC demonstrerar NCC NoDig Klimatkalkylator och bjuder in till diskussion om partnering i VA-projekt under årets VA-mässa 25-27 september. Besök NCC:s monter B01:42 på Elmia i Jönköping.

NCC Nystart uppmärksammas för lyckad integration av utlandsfödda ingenjörer

Arbetsmarknadsminister Ylva Johansson uppmärksammar NCC för lyckad integration med sin arbetsmarknadsutbildning NCC Nystart, där två av tre har fått jobb efter avslutad utbildning. På torsdagen besökte ministern NCC:s etapp Centralen, en del av Västlänken, i Göteborg där några av de som gått utbildningen numera arbetar.