NCC tecknar hyresavtal med MAQS i Habitat 7 i Göteborg

NCC har tecknat hyresavtal med MAQS Advokatbyrå i Habitat 7 på Masthuggskajen i Göteborg. Företaget flyttar in i en lokal om ca 2500 kvadratmeter och tillträder under våren 2025.

Advokatbyrån MAQS flyttar sitt Göteborgskontor till Habitat 7 på Masthuggskajen i Göteborg. Lokalen de hyr är om 2490 kvadratmeter kontorsyta och är beläget på våningsplan 6, 7 och 8. Lokalerna omfattar även en privat terrass. Företaget tillträder sina lokaler under våren 2025.

– Vi befinner oss i en spännande tillväxtfas. För att kunna erbjuda våra medarbetare en toppmodern arbetsplats och nå våra högt ställda miljömål så har vi valt Habitat 7 som platsen för vårt nya Göteborgskontor. Då vi är miljödiplomerade och har som ambition att vara klimatneutrala 2030 är valet av kontorsfastighet är en viktig del för att nå våra mål, säger Katrin Troedsson, vd för MAQS Advokatbyrå.

- Att MAQS aktivt väljer Habitat 7, ett av de nya projekt i Göteborg med mycket högt ställda hållbarhetsmål, är ett kvitto på att det hållbarhetsarbete NCC drivit under många år lönar sig. Allt fler organisationer ser att kontoret är en viktig del av bolagens hållbarhetsarbete. Vi arbetar fokuserat med att kraftigt reducera Co2- utsläppet och i Habitat 7 har vi verkligen gått på djupet i detta arbete, säger Johanna Hult Rentsch, Head of NCC Property Development Sweden, West.

Habitat 7 byggs med en massiv träteknik med hybridstomme av klimatreducerad betong och trä, och har utformats med målsättning att ge minsta möjliga miljöpåverkan. Byggnaden kommer hållbarhetscertifieras enligt BREEAM-rankingen nivå Excellent, NollCO2 och Citylab för hållbar stadsutveckling.

Projektet byggs längs Masthamnsgatan och ligger bredvid NCC:s två andra projekt Brick Studios och Våghuset som färdigställs vid årsskiftet 2022/2023. Habitat 7 har en uthyrningsbar yta som uppgår till cirka 8 000 kvadratmeter, fördelat över åtta våningar. I gatuplan planeras bland annat för restauranger i solläge. Habitat 7 byggstartades i början av augusti och kommer att färdigställas i början av 2025.

Läs mer om Habitat 7 på husets egen webbsida habitat7.se