Nyheter

NCC Presstjänst: 08-585 519 00, press@ncc.se

EcoOnline hyr kontor i Kineum i Göteborg

EcoOnline har tecknat ett hyresavtal om totalt 916 kvadratmeter kontorslokaler i NCC och Platzers gemensamma projekt Kineum i Göteborg.

Helsingborgs nya vattentorn uppmärksammas för sin arkitektur

Helsingborgs nya vattentorn är byggt av NCC i samverkan med NSVA, Nordvästra Skånes vatten och avlopp. Förra veckan blev det klart att arkitektfirman Wingårdhs vinner det prestigefyllda Kasper Salin-priset för vattentornets arkitektur, som för tankarna till en modern akvedukt.

NCC testar InviSenses teknik för intelligent fuktmätning vid Nyköpings lasarett

Tänk om man hade kunnat fråga golvspacklet hur torrt det är, så man vet precis när man kan gå vidare och lägga golv, utan att vara orolig för att bygga in för höga fukthalter? I den nya vårdbyggnaden vid Nyköpings lasarett har NCC provat teknik från InviSense som kan göra precis detta. Med hjälp av tekniken har man väsentligt reducerat de relaterade arbetsinsatserna och kostnaderna för att mäta fukten i de nygjutna golven.

Luleås nya räddningsstation – i ständig beredskap

Under dygnets alla timmar samverkar Räddningstjänsten, Ambulansverksamheten samt SOS Alarm för mest effektiva insatser i Luleås nya räddningsstation. Verksamheten kunde flytta in under april månad, efter att NCC färdigställt detta unika och komplexa projekt för Luleå kommun.

NCC satsar på certifierat virke över hela landet

Som ett led i att möta kundernas efterfrågan har NCC och Beijer Byggmaterial beslutat satsa på certifierat virke i ett rikstäckande ramavtal. Med start i maj kommer därmed allt virke som NCC beställer från Beijer att vara certifierat enligt Programme for the Endorsement of Forest Certification, PEFC™.

NCC:s projekt Hangar 5 först ut att tillämpa nya standarder i digitala bygghandlingar

NCC:s projekt Hangar 5 i Bromma, väster om Stockholm, är först ut i Sverige att tillämpa nya standarder i digitala bygghandlingar. Projektet som kommer att ha cirka 4 000 ritningar och bygghandlingar kommer tack vare de nya standarderna att få ett enklare informationsflöde och spara mycket tid.