Nyheter

NCC Presstjänst: 08-585 519 00, press@ncc.se

Noggrann planering när reningsbassäng i Käppalaverket byggs om

Nio enorma silväggar, som ska hålla bärarmaterialet på plats i rätt zon, håller på att monteras i en av de två biologiska reningsbassänger som håller på att byggas om i Käppalaverket på Lidingö. När verket byggs om för att klara skärpta utsläppsvillkor och ökad kapacitet måste allt bli rätt från början och varje moment planeras noga.

Rejäla sänkningar av CO2-utsläpp i asfaltproduktion med innovativ teknik

För 10 år sedan, den 9 april 2014 invigdes Kärraverkets nya pelletsbrännare – ett av de första asfaltverken att konvertera till pellets. Beslutet att gå över till pellets är en av de störst bidragande åtgärderna till att NCC minskat de interna CO2-utsläppen, Scope 1 & 2, med 56 procent sedan 2015.

Byggstart för Skandiaporten i Göteborg

Måndagen 8 april uppmärksammades byggstarten av Skandiaporten. Projektet går ut på att förstärka kajen i Skandiahamnen i Göteborg och är en del av att hamnen ska förberedas för att kunna ta emot större fartyg.

8 000 färre transporter när NCC schaktat klart vid Centralen i Göteborg

I fem år har NCC grävt bort enorma mängder lera och massor för att kunna gjuta tunnel och station vid projekt Centralen i Göteborg, en deletapp av Västlänken. Nyligen blev tunnelschakten för hela projektet fullbordad enligt tidplan. Drygt 2,1 miljoner ton schaktmassor, mestadels lera, har transporterats bort.  Med en digital lösning har ca 8 000 färre transporter körts genom Göteborg jämfört med ursprunglig plan.

NCC har etablerat ny rikstäckande vattenkraftsenhet

För att möta den ökade efterfrågan på stabil energiförsörjning har NCC sedan 1 mars en ny rikstäckande organisation för vattenkraft.

NCC:s bygge JxB vinner Årets Bygge 2024, kategori Bostäder.

NCC:s projekt JxB, bostadsrätter Järntorgsgatan – Brogatan, har utsetts av tidningen Byggindustrin till Årets Bygge 2024 i kategori Bostäder.

NCC tecknar hyresavtal med Lenovo i Nova, Järva Krog

NCC har tecknat avtal med en ny hyresgäst om totalt cirka 660 kvadratmeter kontorsyta i fastigheten Nova, Järva Krog, en attraktiv och grönskande kvartersstad norr om Stockholm.

NCC deltar på Business Arena Norr i Skellefteå 18 april

När årets Business Arena Norr genomförs på Sara kulturhus i Skellefteå kommer NCC att medverka med fokus på hållbar samhällsutveckling och grön basindustri.

NCC:s Jacqueline Ewertzh vinner Årets Taus 2024

NCC Buildings projektchef i Östersund Jaqueline Ewertzh har som en av drygt 100 nominerade utsetts till vinnare av Årets Taus 2024. I lördags fick hon, i samband med Östersunds Baskets hemmamatch, ta emot utmärkelsen av Jämtlands landshövding Marita Ljung.

Sanering av Norrbyskär – unikt miljöprojekt för NCC

Hösten 2022 inledde NCC på uppdrag av Umeå Kommun en omfattande marksanering på Norrbyskär. Drygt två år senare har över 35 000 ton förorenade massor fraktats bort från ön för destruering.