Nyheter

NCC Presstjänst: 08-585 519 00, press@ncc.se

Noggrann planering när reningsbassäng i Käppalaverket byggs om

Nio enorma silväggar, som ska hålla bärarmaterialet på plats i rätt zon, håller på att monteras i en av de två biologiska reningsbassänger som håller på att byggas om i Käppalaverket på Lidingö. När verket byggs om för att klara skärpta utsläppsvillkor och ökad kapacitet måste allt bli rätt från början och varje moment planeras noga.

Rejäla sänkningar av CO2-utsläpp i asfaltproduktion med innovativ teknik

För 10 år sedan, den 9 april 2014 invigdes Kärraverkets nya pelletsbrännare – ett av de första asfaltverken att konvertera till pellets. Beslutet att gå över till pellets är en av de störst bidragande åtgärderna till att NCC minskat de interna CO2-utsläppen, Scope 1 & 2, med 56 procent sedan 2015.

Byggstart för Skandiaporten i Göteborg

Måndagen 8 april uppmärksammades byggstarten av Skandiaporten. Projektet går ut på att förstärka kajen i Skandiahamnen i Göteborg och är en del av att hamnen ska förberedas för att kunna ta emot större fartyg.

8 000 färre transporter när NCC schaktat klart vid Centralen i Göteborg

I fem år har NCC grävt bort enorma mängder lera och massor för att kunna gjuta tunnel och station vid projekt Centralen i Göteborg, en deletapp av Västlänken. Nyligen blev tunnelschakten för hela projektet fullbordad enligt tidplan. Drygt 2,1 miljoner ton schaktmassor, mestadels lera, har transporterats bort.  Med en digital lösning har ca 8 000 färre transporter körts genom Göteborg jämfört med ursprunglig plan.

NCC tecknar hyresavtal med Coromatic i Hangar 5, Bromma

NCC har tecknat hyresavtal med Coromatic om cirka 2 200 kvadratmeter kontors- och lageryta i Hangar 5 i Brommastaden, ett av Stockholms största utvecklingsområden. Här får de ett kontor med panoramautsikt och inspirerande miljö för medarbetarna.

Daniel Ödling utses till ny chef för avdelning Norrland i affärsområde Building Sverige

NCC har utsett Daniel Ödling som ny chef för avdelning Norrland i NCC:s affärsområde Building Sverige. Norrland står inför en spännande omställning som ställer höga krav på utbyggnaden av trafik, infrastruktur och stadsbyggnad i samhället och NCC kommer vara en del i denna utveckling.

NCC i samarbete om vårdboende och trygghetslägenheter i Ystad

NCC har inlett ett samarbete med Ystadbostäder om nybyggnad av ett vårdboende med 80 platser samt ett 30-tal trygghetslägenheter i Trädgårdsstaden i Ystad. I ett första steg ska parterna tillsammans planera och budgetera projektet.

NCC tecknar ramavtal för asfaltarbeten i partnering med Kalmar kommun

NCC och Kalmar kommun har tecknat ett ramavtal i partnering för beläggningsarbeten. Ramavtalet, som är det andra avtalet i branschen, har ett uppskattat ordervärde om ca 200 MSEK och löper under två år med möjlighet till två års förlängning årsvis.

Fem reformer som krävs för att framtidens energisystem ska kunna byggas

I samband med att NCC släpper en rapport om vilka reformer som krävs för att accelerera utbyggnaden av Sveriges energisystem publicerar även Dagens industri en debattartikel med NCC och Energiföretagen som avsändare. Nedan finns debattartikeln i sin helhet.

NCC river bro och bygger 100 meter väg på bara två dagar

En intensiv helg stundar i Göteborg. 22-24 april stängs E6 av mellan Olskroksmotet och Ringömotet i Göteborg och under helgen ska en tågbro ska rivas och 100 meter väg byggas. Det blir ett par rejält bråda dagar.