Nyheter

NCC Presstjänst: 08-585 519 00, press@ncc.se

NCC stöttar forskning om hur AI kan öka effektiviteten i byggbranschen

Vid Luleå tekniska universitet pågår forskningsprojektet AI Factory där forskare från universitetet samarbetar med företag och myndigheter för att utforska potentialen hos AI för utvecklingen av olika branscher. Tomas Carlsson, vd och koncernchef NCC, besökte det nystartade delprojektet AI Factory Construction, som tittar på just byggbranschen, och där NCC medverkar som partnerföretag.

NCC inleder samarbete om skolbyggnad i Örkelljunga

NCC har inlett ett samarbete med Örkelljunga kommun kring nybyggnation av en skolbyggnad för 200 elever i centrala Örkelljunga. I ett första steg ska NCC och parterna tillsammans planera och budgetera projektet.

NCC testar elektriska maskiner för beläggningsarbeten

Arbetet med att dra ner klimatpåfrestningarna fortgår med att tillsammans med olika leverantörer ta fram elektriska maskiner till beläggningsarbetet.

Fyra NCC-byggda förskolor på rad i Halmstad

I ett långsiktigt strategiskt partneringsamarbete med Halmstads kommun har NCC byggt fyra förskolor på lika många år. Totalt innebär de fyra förskolorna, som byggts under tiden 2018 till 2022, ett tillskott på 560 förskoleplatser samt 28 ”nattis”-platser i kommunen.

NCC inleder samarbete om skola i Kävlinge

NCC har inlett ett samarbete med Kävlinge kommuns fastighetsbolag KKL Fastigheter AB kring nybyggnation av F-6-skola samt idrottshall i norra Kävlinge. I ett första steg ska NCC och parterna tillsammans planera och budgetera projektet.

Hercules elektriska pålkran ger mindre koldioxidutsläpp

Utvecklingen och användningen av eldrivna arbetsmaskiner ökar. På Habitat 7, NCC:s tredje fastighetsutvecklingsprojekt på Masthuggskajen i Göteborg, har NCC:s dotterbolag Hercules precis avslutat arbetet med grundläggning och spontning. Pålningen har gjorts med en pålkran som går på el i stället för konventionella och mer klimatintensiva drivmedel.

85 procent av NCC:s Svenska asfaltverk är miljödeklarerade

Under 2022 har NCC ytterligare befäst sin position som ledande inom plats- och produktspecifika miljövarudeklarationer (EPD). Antalet asfaltverk med miljövarudeklaration uppgår nu till 23, vilket utgör 85 procent av NCC:s asfaltsverk i Sverige.

NCC-rapport visar på hög potential att öka återvinningen av plast i byggprojekt

I en rapport från NCC utvärderas lösningar för hantering och återvinning av plast inom byggproduktion. Resultaten visar att det finns en hög potential men flera praktiska utmaningar behöver hanteras för att säkerställa en effektiv process.

NCC hyr ut till Axfood i MIMO i Mölndal

NCC har tecknat hyresavtal med Axfood om en butik i MIMO i Mölndal.

NCC skapar plats för samhällsnyttiga verksamheter i nya stadsdelar

NCC lanserar Square Meter Value, ett initiativ för att ge samhällsnyttiga och småskaliga verksamheter möjlighet att ta plats i nya stadsdelar och bidra till en levande och inkluderande stadsbild.