NCC hyr ut till Axfood i MIMO i Mölndal

NCC har tecknat hyresavtal med Axfood om en butik i MIMO i Mölndal.

Hemköp, som är en del av Axfood, kommer att öppna en butik i MIMO. Butiksytan är om 2 225 kvadratmeter och kommer att öppna under 2024. Butiken ligger i gatuplan och vetter ut mot Brogatan och Mölndal Galleria.  

- Hemköpsbutiken kompletterar de övriga verksamheterna som vi har hyrt ut till i MIMO. En kombination av coworking, gym och dagligvaror i samma fastighet är grunden för att kunna erbjuda en hög nivå av service i huset och en förutsättning för att skapa MåBraKontor, säger Sarah Pennycook, fastighetsutvecklare på NCC Property Development.  

- Den nya butiken kommer att bli en butik enligt Hemköpskonceptet och vi kommer att satsa stort på färskvaror. Vi kommer att ha delikatess, fiskdisk, butiksbageri och ett eget produktionskök för att laga och sälja mat. Det känns fantastiskt att få möjligheten att få starta upp en helt ny butik, säger Thomas och Camilla Axell som är de handlare som kommer att driva Hemköpsbutiken. 

MIMO omfattar cirka 38 000 kvadratmeter bruttoareayta varav 32 000 kvadratmeter är uthyrningsbar yta. Projektet består av en befintlig byggnad som ska renoveras samt nybyggnation av två byggnader med 18 våningar respektive 11 våningar, som inrymmer både kontor och service. Huset är under byggnation och kommer att färdigställas under 2024. 

Uthyrningsgraden uppgår till drygt 30 procent, där SATS och Mindpark sedan tidigare är klara hyresgäster. Byggnaden kommer hållbarhetscertifieras enligt BREEAM-rankingen nivå Excellent.

Läs mer om MIMO och MåBraKontoren