Nyheter

NCC Presstjänst: 08-585 519 00, press@ncc.se

AI driver byggbranschen framåt inom arbetsmiljö och hållbarhet

AI-tekniken har tagit enorma kliv under det senaste året, och även NCC håller ögonen på hur vi bäst ska ta del av teknikutvecklingen. NCC:s Christina Claeson-Jonsson har talat med tidningen Byggindustrin och säger bland annat att vi kommer se stora framsteg i arbetet med arbetsmiljö, hållbarhet, produktivitet och kvalitet tack vare AI.

NCC:s mark- och anläggningsarbeten i Herrjärva hållbarhetscertifieras

Kontorsbyggnaderna i NCC:s fastighetsutvecklingsprojekt Herrjärva K11K12 är sedan tidigare hållbarhetscertifierade enligt BREEAM, nivå ”excellent”. Nu har även mark- och anläggningsarbeten blivit hållbarhetscertifierade enligt CEEQUAL v.5.2, nivå ”Very good”.

Järnvägsutbyggnaden mellan Malmö och Lund slår hållbarhetsmålen igen

På uppdrag av Trafikverket bygger NCC, i joint venture med spanska OHLA, fyra nya järnvägsspår mellan Malmö och Lund. Genom att kombinera ekonomisk, social och miljömässig hållbarhet fortsätter projektet att både nå – och slå – de uppsatta målen. Det visar Trafikverkets hållbarhetsrapport för 2022.

NCC hyr ut till fyra nya hyresgäster i MIMO, Mölndal

NCC har tecknat avtal med fyra nya hyresgäster om totalt cirka 1450 kvadratmeter kontorsyta i MIMO. MIMO ligger mitt i Mölndals innerstad som erbjuder småskaliga butiker, en modern galleria och kommunikationer lätt tillgängliga utanför dörren.

NCC:s kvarter på Masthuggskajen nu Citylab-certifierat

NCC:s handlingsplan för kvarteret på Masthuggskajen i Göteborg har nu certifierats enligt ”Citylab – Handlingsplan för delprojekt”, Sweden Green Building Councils certifieringssystem för hållbar stadsutveckling.

NCC asfalterar vid Nobias fabrik i Jönköping

NCC ska på uppdrag av Kanonaden utföra stora asfalteringsuppdrag vid Nobias nya fabrik i Jönköping. Ungefär 60 000 kvadratmeter ska förses med ny asfalt.

Gatukonst på NCC:s projekt, MIMO i Mölndal

NCC och Mölndals stad bjöd i veckan in till en gemensam workshop där ungdomar fick prova på att skapa gatukonst. Under ledning av gatukonstnären, Benjamin Jocic, utsmyckades planket längs med NCC:s projekt MIMO i Mölndal.

NCC får ny markanvisning i Hornsberg, Stockholm

Stockholms stad har gett NCC en markanvisning för utveckling av cirka 9 000 kvadratmeter kontor med attraktivt läge i Hornsberg, beläget på nordvästra Kungsholmen i Stockholm.

NCC inviger nytt asfaltverk i Uddevalla

I Glimmingen strax utanför Uddevalla har NCC byggt ett nytt asfaltverk. I fredags invigdes asfaltverket av kommunalråd Martin Pettersson.

Järnvägsbro över E6 gjöts på rekordtid

Helgen 26-28 maj genomförde NCC en lyckad och vältajmad gjutning av en ny järnvägsbro över E6 i Göteborg - ett komplext moment med hård deadline.