NCC inviger nytt asfaltverk i Uddevalla

I Glimmingen strax utanför Uddevalla har NCC byggt ett nytt asfaltverk. I fredags invigdes asfaltverket av kommunalråd Martin Pettersson.

NCC har under många år haft ett asfaltverk i Porsen strax intill Glimmingen, men det asfaltverket var gammalt och tillståndet för tillverkning skulle gå ut. Därför togs beslutet att avveckla verket i Porsen och bygga ett nytt i Glimmingen, en kort bit därifrån. I fredags bjöd NCC till invigning av det nya asfaltverket där kommunalråd Martin Pettersson klippte bandet och förklarade asfaltverket invigt.

– NCC har funnits länge i Uddevalla och det är en viktigt marknad för oss. Vi vill vara kvar här så vi tog beslutet att bygga ett nytt asfaltverk i Glimmingen. Vi har lyckats flyttat med ungefär 75 procent av tillverkningsutrustning från det gamla asfaltverket, och på så vis kunnat minska både kostnader och vår klimatpåverkan, säger Gustaf Nilvall, area manager NCC Industry.  

Det nya verket har stor kapacitet och försörjer hela Bohuslän, Dalsland och Skaraborg med olika asfaltprodukter. Asfaltverket i Glimmingen är lägre och mer kompakt än konventionellt eftersom blandningen av stenmaterial och bitumen sker i markplan i stället för högre upp i verket.  

I det nya asfaltverket kommer asfalt tillverkas enligt metoden NCC Green Asphalt - NCC:s sätt att producera asfalt med lägre inverkan på miljön. Vid produktionen är fokus på minskad användning av fossila bränslen, energieffektivitet och återvinning. Asfalt producerad enligt NCC Green Asphalt har lägre klimatavtryck men uppfyller ändå samma kvalitetskrav som ställs på konventionell asfalt.

För ytterligare information, vänligen kontakta:
Gustaf Nilvall, area manager, NCC Industry, gustaf.nilvall@ncc.se
Carin Kärrberg, kommunikationspartner NCC Sverige, carin.karrberg@ncc.se 

NCC:s presstjänst: 08-585 519 00, press@ncc.se, NCC:s Mediabank