Nyheter

NCC Presstjänst: 08-585 519 00, press@ncc.se

Med unik hantering kan NCC ta emot jord- och schaktmassor innehållande invasiva växter

Nu har NCC öppnat en deponi på Wallhamn, Tjörn för att hantera schaktmassor med invasiva växter så som parkslide, kanadensiskt gullris och jätteloka. Invasiva växter är ett uppmärksammat problem som ställer till det för många markägare. Tjänsten gäller för entreprenadföretag men inte privatpersoner.

Nya järnvägsspår på plats på del av Fyrspåret Malmö-Lund

I fredags passerades halvtid i ett tio dagar långt tågstopp mellan Malmö och Lund, där två nybyggda spår mellan Klostergården i Lund och Flackarp i Staffanstorps kommun kopplas in på Södra stambanan. Arbetet är en del av projekt Fyrspåret Malmö-Lund, som NCC utför tillsammans med OHLA på uppdrag av Trafikverket.

Depån byggs ut medan tågen rullar

Tuff tidsplan, ont om plats, många aktörer, konstant pågående tågverksamhet och höga hållbarhetskrav. Det finns gott om utmaningar när NCC bygger ut Högdalsdepån för att Stockholms tunnelbana ska kunna växa. Men samverkan och gemensamma mål har format ett team som tar sig an projektet och löser komplexa problem tillsammans.

Inkoppling av nya järnvägsspår på del av Fyrspåret Malmö-Lund

19–28 september stängs tågtrafiken mellan Malmö och Lund. Det är tredje och näst sista stoppet innan bygget av fyra nya järnvägsspår mellan Malmö och Lund står klart, ett projekt som utförs av NCC och OHLA på uppdrag av Trafikverket.

NCC hyr ut till Checkbiz i MIMO i Mölndal

NCC har tecknat hyresavtal med Checkbiz AB. Företaget flyttar in i en lokal om 480 kvadratmeter och tillträder i september 2024.

NCC vinner flera beläggningsavtal med Göteborgs Stad

På uppdrag av Trafikkontoret inom Göteborgs Stad ska NCC utföra beläggningsarbeten på ett flertal högtrafikerade vägar i Göteborg till ett sammanlagt ordervärde om ca 66 MSEK. Beläggningsarbetena görs alla med NCC Green Asphalt som genererar 60 procent mindre koldioxidutsläpp än standardasfalt.

NCC-byggd logistikfastighet får unik BREEAM-Outstanding certifiering

Som första e-handelslager i Sverige certifieras nu den NCC-utvecklade logistikfastigheten för ICA e-handelslager med BREEAM nivå Outstanding. Byggnaden, som ligger i Arendal på Hisingen i Göteborg, färdigställdes och lämnades över till fastighetsägaren ICA Fastigheter 2020.

NCC rustar upp kajpromenad i Uddevalla

NCC har tecknat avtal med Uddevalla kommun om upprustning av kajpromenad, byggnation av översvämningsskydd, skredsäkring av kaj och åkant längs Bäveån i centrala Uddevalla.

Stort intresse för NCC:s seminarium på Frihamnsdagarna

Mellan 25-27 augusti arrangerades Frihamnsdagarna i Göteborg. NCC anordnade flera aktiviteter, bland annat ett seminarium med Göteborg Stads nya organisation för stadsutveckling och Västsvenska Handelskammaren.

NCC tecknar hyresavtal med MAQS i Habitat 7 i Göteborg

NCC har tecknat hyresavtal med MAQS Advokatbyrå i Habitat 7 på Masthuggskajen i Göteborg. Företaget flyttar in i en lokal om ca 2500 kvadratmeter och tillträder under våren 2025.