Bra skolor bygger på samlad kunskap

Hur bygger vi en skola där pedagogiken samspelar med den fysiska miljön? Och hur kan skolhuset bidra till elevernas välbefinnande och lärande? Vad behöver vi tänka på och hur delar vi kunskap för att bygga bra och kloka lärmiljöer? Välkomna att diskutera dessa frågor med oss på ett seminarium om morgondagens skola.

Sveriges befolkning växer och barnantalet ökar kraftigt, vilket innebär att det under de närmaste åtta till tio åren behöver byggas 1400 nya skolor runt om i landet. Det är en stor och viktig satsning för våra barns framtid, där det behöver tänkas och göras rätt. För att lyckas med uppgiften är utbyte av erfarenheter och kunskap på ett tidigt stadium centralt.

Vi på NCC tror att de bästa skolorna byggs genom grupparbete och ett nära samarbete där vi löser uppgiften ihop. Vi sätter oss helt enkelt i skolbänken tillsammans med er långt innan det är dags för det första spadtaget, för att från första början förstå de behov och utmaningar som finns men också de drömmar och visioner som ska uppnås. Då får vi också möjlighet att dela med oss av våra erfarenheter och kunskaper som Sveriges största skolbyggare.

Välkommen till ett av årets viktigaste samtal

Välkommen till NCCs skolseminarium där vi diskuterar de utmaningar som skolan står inför och hur dessa kopplar till byggandet av skolhuset och den fysiska miljön, hur nyckelintressenter ser på dessa frågor och vad som är viktigt framåt samt vad vi kan lära av lyckade skolhusprojekt.

Vi kommer även att få ta del av den studie där man under hösten djupintervjuade nyckelintressenter och beslutsfattare inom skol- och utbildningsfrågor runt om i hela landet för att förstå mer om de tankar, förhoppningar och farhågor som finns kopplade till att bygga morgondagens skola.

Genom att lyssna, dela med oss och diskutera med er hoppas vi kunna medverka till riktigt bra skolor som bygger på allas våra samlade kunskaper och erfarenheter – välkommen till ett av årets viktigaste samtal.

Agenda

09.00-09.10 Inledning, Henrik Landelius, affärsområdeschef NCC Building Sverige

09.10-09.30 Skolans utmaningar framåt, Magnus Anclair Forum Bygga Skola

09.30-10.15 Vad är viktigt för kommunerna vid skolbyggnation och upphandling av skolbygge, Effectly

10.15-10.35 Nytänk kring lärmiljöer, Mondo Arkitekter

10.35-10.50 Paus

11.50-11.20 Hur kan NCC bidra till ett ökat samhällsvärde och förverkligande av unika skolvisioner? Marcus Sandlund, skolansvarig NCC Building Sverige

11.20-12.30 Lunch

Anmäl dig till NCC:s skolseminarium via anmälningstalongen till höger.

Anmälan

Läs mer om vår integritetspolicy