Villanskolan i Ängelholm, som NCC nyligen byggt på uppdrag av Ängelholmslokaler. Foto: Studio-E
Villanskolan i Ängelholm, som NCC nyligen byggt på uppdrag av Ängelholmslokaler. Foto: Studio-E

NCC inleder samarbete om skola i Ängelholm

NCC har inlett ett samarbete med Ängelholmslokaler om nybyggnation av en grundskola för 550 elever, tillagningskök samt idrottshall. Projektet är en totalentreprenad i partnering. I ett första steg ska parterna tillsammans projektera och planera projektet. Därefter övergår projektet i byggfas.

– Ängelholm växer och behovet av fler skolor är stort. Vi är glada över att ha med NCC redan från start när vi börjar arbetet med skolan på Adolfsfält, en skola med såväl lärmiljö som klimat i fokus, säger Pernilla Nevsten, vd på Ängelholmslokaler. 

Uppdraget genomförs som en totalentreprenad i partnering, där NCC i ett första skede tillsammans med Ängelholmslokaler ska planera, budgetera och projektera program- och systemhandlingar för att ta fram en målkostnad för uppdraget. Detta arbete påbörjas omgående. Därefter övergår projektet i byggfas. Skolan planeras vara klar för inflyttning till höstterminen 2026.  

– NCC har nyligen byggt Villanskolan i Ängelholm och ser fram emot att bygga ytterligare en skola i kommunen. Genom att samverka med Ängelholmslokaler redan från tidigt skede bidrar vi både med lärdomar från tidigare skolprojekt och värdefull erfarenhet från att bygga med minskad klimatpåverkan, säger David Fritzson-Bratt, affärschef, NCC.