Nyheter

NCC Presstjänst: 08-585 519 00, press@ncc.se

Nyheter

Petri Bergström ny chef för NCC Property Development Finland

NCC har rekryterat Petri Bergström som chef för Property Development Finland

Tjejer peppas att välja byggbranschen

I måndags samlades 40 tjejer från KTH och gymnasiet på NCC:s huvudkontor för att under en kväll inspireras av de möjligheter som byggbranschen har att erbjuda.

Byggbranschen ska stoppa olyckorna med satsningen Håll nollan

NCC är en av medlemmarna i det nya branschinitiativet Håll nollan. Satsningen är en uppmaning och en påminnelse om en av de absolut viktigaste frågorna för bygg- och fastighetsbranschen i Sverige – att ingen ska skada sig på byggarbetsplatserna.

Fullbokat när NCC bjuder in unga tjejer för att testa på ingenjörsyrket

Idag besöker ett 60-tal tjejer i åldrarna 14-19 år NCC för att få en bättre bild av ingenjörsyrket. Initiativet är en del av Introduce a Girl to Engineering day, IGE-day, där kvinnliga ingenjörer och ingenjörsstudenter arbetar för att öka intresset för teknik och ingenjörskap bland unga tjejer. NCC är delaktiga för tredje året i rad genom sitt kvinnliga nätverk Stella.

NCC Nystart möter NCC:s rekryteringsbehov

Hassan Jaamour har precis avslutat praktikperiod två på Trafikplats Tingstad i Göteborg. Han går NCC Nystart, en utbildning framtagen för utrikesfödda ingenjörer. Utbildningen är en väg in på den svenska arbetsmarknaden och möter samtidigt NCC:s stora rekryteringsbehov.

I tisdags vann NCC dubbelt i SABO:s tävling Årets bästa renoveringsprojekt 2017

Ett av projekten var Bostadsstiftelsen Hyltebostäders fastighet på Storgatan i Hyltebruk, som NCC totalrenoverade 2014-2015. Det andra projektet som fick utmärkelsen var Botkyrkabyggens renoveringsprojekt i Fittja, också ett NCC-projekt.

Positivt att känna att man bidrar

Blanca Sandoval är civilingenjör inriktad mot VVS och vattenbyggnadsteknik. Hon går utbildningen NCC Nystart, en arbetsmarknadsutbildning för utrikesfödda ingenjörer som ska möta NCC:s rekryteringsbehov. Blanca praktiserar på NCC:s projekt Förbifart Stockholm och varvar praktiken på NCC med teori på Kunskapsskolan.

Bygget av världens största kartongfabrik är igång

NCC har börjat bygga världens största kartongfabrik i värmländska Grums. Avancerat virtuellt byggande är en stor hjälp vid planeringen och byggandet av den utmanande konstruktionen.

Byggbolaget med jämställda ambitioner

Idag firas internationella kvinnodagen och även om NCC och många andra bolag i byggbranschen har en bra bit kvar innan branschen är jämställd sker förändringar. Om aktieägarna säger ja på stämman i början av april blir NCC det första byggbolaget bland storbolagen på börsen med en majoritet kvinnor i styrelsen. NCC är också ett av de företagen i byggbranschen med högre andel kvinnliga ledare än branschgenomsnittet enligt statistik från Byggindustrierna.

NCC omstrukturerar i Kiruna

Svag orderingång och få startade projekt på byggsidan i Kiruna gör att NCC omstrukturerar och varslar 16 personer. NCC fortsätter att finnas kvar på orten med ett 50-tal medarbetare inom anläggning, asfalt och industriverksamhet.