Nyheter

NCC Presstjänst: 08-585 519 00, press@ncc.se

Betong med rekordlåg klimatpåverkan testas på NCC-projekt i Helsingborg

På uppdrag av Helsingborgshem bygger NCC 73 hyreslägenheter på Pålsjö Äng i Helsingborg, ett projekt med fokus på minskad klimatpåverkan under byggtiden. Tillsammans med leverantören Betongindustri genomfördes nyligen en rekordgjutning med betong med mindre än 100 kg CO2-utsläpp per kubikmeter, en tredjedel så stor klimatpåverkan jämfört med traditionell betong.

NCC förstärker positionen på VA-området

NCC befäster ytterligare sin ledande position inom vattenrening genom att förvärva vattenrenings- och biogasbolaget Goodtech Environmental Solutions som har ledande specialistkompetens och 25 medarbetare. Affären innebär att koncernen kan ta fler VA-uppdrag.

Kostnadseffektiv klimatreducering – möjligt i NCC:s byggprojekt

Allt mer fokus läggs på att sänka klimatpåverkan i byggprocessen, hur det ska gå till är inte alltid helt självklart. Här berättar Anders Enebjörk, hållbarhetsspecialist på NCC, vad man kan tänka på och vad som är viktigt för att lyckas hålla nere både klimatpåverkan och kostnader i byggprojekt.

NCC fortsätter att stödja barn och ungas lärande genom läxhjälp

NCC vill bidra till att ge barn och unga bra förutsättningar för att lära och utbilda sig. 2022 års juldonation går till ett antal organisationer i Norden som hjälper barn och unga att få ut det mesta av sin utbildning.

NCC renoverar Kronprinsens innergård i Malmö

NCC genomför tillsammans med Heimstaden ett omfattande renoverings- och ombyggnadsarbete i kvarteret Kronprinsen i centrala Malmö, fördelat på flera delentreprenader. En delentreprenad är renovering av innergården, en totalentreprenad vars ordervärde är drygt 60 MSEK.

Energi- och näringsminister Ebba Busch besöker NCC:s stentäkt i Skåne

Idag besökte energi- och näringsminister Ebba Busch NCC:s stentäkt i Södra Sandby, Skåne för ett samtal om den gröna omställningen och vikten av en hållbar materialförsörjning. Statsrådet tog även tillfället i akt att köra världens första anläggningsmaskin tillverkad med fossilfritt stål.

NCC tilldelas byggsektorns kvalitetsutmärkelse PQi

NCC:s projekt UBP Labbhuset 5B i Uppsala Business Park tilldelas byggsektorns pris för Utmärkt Projektkvalitet. Utmärkelsen ”PQi – Utmärkt Projektkvalitet” delas ut till projekt som håller extraordinärt hög projektkvalitet uthålligt över tid. UBP Labbhuset får priset med motiveringen:

Bergnäset ska leverera byggnadsställningar till LKAB

Bergnäset och LKAB har tecknat ett treårigt ramavtal för ställningsbyggnad som ska säkerställa att LKAB och företagets entreprenörer kan underhålla, bygga nya anläggningar eller snabbt utföra underhåll och reparationer dygnet runt.

H22-stolen lever vidare på skolor i Helsingborg

I samband med H22 skapade NCC och White arkitekter tillsammans H22-stolen ”Spill jar” som fanns utplacerad på olika platser i Helsingborg under H22 City Expo. Vid expots slut skänktes cirka 50 H22-stolar till Helsingborgs stads fastighetsförvaltning, som nu placerat ut dem på skolor runt om i kommunen.

Smygstart för NCC och Ebo:s ombyggnad av Spritfabriken i Eslöv

Den 2 november hackades den första tegelstenen loss i fasaden på den gamla Spritfabriken i Eslöv, en symbolhandling för att markera att NCC och Eslövs Bostads AB (Ebo) nu påbörjar förberedande arbeten inför den gamla fabrikens omvandling till bostäder och kontor. Det röda teglet är en stor del av Spritfabrikens själ, därför var det naturligt att påbörja projektet med att hacka loss den första tegelstenen som sedan ska rengöras från murbruk och återanvändas.