Nyheter

NCC Presstjänst: 08-585 519 00, press@ncc.se

NCC satsar på återbruk av tyngre byggnadsdelar

Samsyn genom hela värdekedjan, kunskapsdelning och en satsning på tyngre byggnadsdelar är viktiga ingredienser när NCC arbetar med återbruk för att bidra till ett mer cirkulärt byggande med minskad klimatpåverkan.

Tre NCC-projekt prisas i Sweden Green Building Awards

I årets Sweden Green Building Awards utsågs ICA:s e-handelslager i Arendal till Årets BREEAM-byggnad, Stenängsskolan i Huddinge till Årets Miljöbyggnad och Fyrspåret Malmö-Lund fick priset Årets utmärkelse som hållbar infrastruktur.

Stort intresse när Lindesbergsbron kom på plats

I Lindesberg har NCC ägnat knappt två månader åt att förbereda för att en 39 meter lång bro i rostfritt stål skulle lyftas på plats. När det skedde torsdagen den 27 oktober hade många Lindesbergsbor sökt sig till Loppholmarna för att se det spektakulära brolyftet.

NCC på pallplats när företags webbsajter rankas

När Comprend redovisar resultatet från sin årliga rankning av företags webbplatser presterar NCC i topp. I byggbranschens index för Europa kommer NCC på första plats och bland de 110 svenska företagen som granskas kommer vi på plats 3!

Samarbete och innovativt betongrecept vid NCC:s vattenkraftsbygge i Rengård

När NCC och Skellefteå Kraft bygger en ny vattenkraftstation i Rengård har samarbete och ett optimerat betongrecept visat sig värdefullt.

NCC vinner utmärkelsen Årets Lean-byggare 2022

Torsdagen den 13 oktober stod det klart att NCC vinner utmärkelsen Årets Lean-byggare för sitt leanbaserade arbetssätt, NCC Projektstudio.

NCC inleder test av energilager i Bergsbyns företagspark, Skellefteå

Hållbarhet står i fokus för NCC:s marketablering i Bergsbyns Företagspark när NCC tillsammans med Skellefteå Kommun påbörjat tester av energilager för effektivt nyttjande av elektriska maskiner.

NCC utvecklar ny metod för säkrare energiberäkningar

NCC har drivit ett forskningsprojekt som tagit fram en metod för att bedöma risk i energiberäkningar för flerbostadshus. Det har hittills varit svårt att räkna på om en byggnad uppfyller sitt energikrav eller ej – en utmaning som man nu hoppas lösa.