Nyheter

NCC Presstjänst: 08-585 519 00, press@ncc.se

NCC har etablerat ny rikstäckande vattenkraftsenhet

För att möta den ökade efterfrågan på stabil energiförsörjning har NCC sedan 1 mars en ny rikstäckande organisation för vattenkraft.

NCC:s bygge JxB vinner Årets Bygge 2024, kategori Bostäder.

NCC:s projekt JxB, bostadsrätter Järntorgsgatan – Brogatan, har utsetts av tidningen Byggindustrin till Årets Bygge 2024 i kategori Bostäder.

NCC tecknar hyresavtal med Lenovo i Nova, Järva Krog

NCC har tecknat avtal med en ny hyresgäst om totalt cirka 660 kvadratmeter kontorsyta i fastigheten Nova, Järva Krog, en attraktiv och grönskande kvartersstad norr om Stockholm.

NCC deltar på Business Arena Norr i Skellefteå 18 april

När årets Business Arena Norr genomförs på Sara kulturhus i Skellefteå kommer NCC att medverka med fokus på hållbar samhällsutveckling och grön basindustri.

NCC:s Jacqueline Ewertzh vinner Årets Taus 2024

NCC Buildings projektchef i Östersund Jaqueline Ewertzh har som en av drygt 100 nominerade utsetts till vinnare av Årets Taus 2024. I lördags fick hon, i samband med Östersunds Baskets hemmamatch, ta emot utmärkelsen av Jämtlands landshövding Marita Ljung.

Sanering av Norrbyskär – unikt miljöprojekt för NCC

Hösten 2022 inledde NCC på uppdrag av Umeå Kommun en omfattande marksanering på Norrbyskär. Drygt två år senare har över 35 000 ton förorenade massor fraktats bort från ön för destruering.

NCC inleder samarbete om Heleneholms simanläggning i Malmö

NCC har inlett ett samarbete med Malmö stadsfastigheter för nybyggnad av Heleneholms simanläggning i Malmö. Projektet är en totalentreprenad i partnering. I ett första steg ska parterna tillsammans projektera och planera projektet. Därefter övergår projektet i byggfas.

NCC hyr ut till två nya hyresgäster i MIMO, Mölndal

NCC har tecknat avtal med två nya hyresgäster om totalt cirka 740 kvadratmeter kontorsyta i MIMO. Fastigheten ligger mitt i Mölndals innerstad som erbjuder småskaliga butiker, en modern galleria och kommunikationer lätt tillgängliga utanför dörren.

NCC och Helsingborgshem bygger framgångsrikt bostäder med halverad klimatpåverkan

Nyligen avslutades projekt Pålsjö Äng i Helsingborg, som NCC byggt på uppdrag av Helsingborgshem. Projektet består av 73 hyresrätter samt ett underjordiskt garage. Genom ett innovativt och strukturerat arbetssätt kunde det totala klimatavtrycket reduceras med mer än en tredjedel gentemot ett ”normalprojekt”. För endast bostäderna är klimatpåverkan nästintill halverad.

NCC inleder samarbete om skola i Båstad

NCC har inlett ett samarbete med Båstads kommun kring om- och tillbyggnad av Strandängsskolan i centrala Båstad. I ett första steg ska parterna tillsammans planera och budgetera projektet.