NCC tecknar hyresavtal med Lenovo i Nova, Järva Krog

NCC har tecknat avtal med en ny hyresgäst om totalt cirka 660 kvadratmeter kontorsyta i fastigheten Nova, Järva Krog, en attraktiv och grönskande kvartersstad norr om Stockholm.

Kontorsfastigheten Nova omfattar totalt cirka 10 000 kvadratmeter kontor, service och handel fördelat på tio våningar. Lenovo, som utvecklar och säljer teknikprodukter och tjänster, har tecknat hyresavtal avseende cirka 660 kvadratmeter kontorslokaler på översta våningsplanet i Nova, Järva Krog. Lenovo tillträder lokalerna i december 2024. JLL har varit hyresgästrådgivare till Lenovo.

– Att utveckla Järva Krog till en pulserande stadsdel där människor trivs är av högsta prioritet för oss, och vi är glada att Lenovo nu blir en del av denna vision. Deras närvaro kommer både att berika området och bidra till att göra kontorsfastigheten Nova än mer dynamisk och levande, säger Andreas Lindelöf, chef NCC Property Development i Stockholm.

Nova är utvecklat enligt NCC:s MåBra-metod genom vilken man adderar värde till en fastighet baserat på dess unika förutsättningar. Det innebär bland annat att ljus, ljud, luft och utemiljö har utvärderats och anpassats för att människorna som vistas i huset ska trivas och må så bra som möjligt.

– Ett attraktivt och lättillgängligt läge kombinerat med moderna och inspirerande arbetsplatser och inte minst hållbarhetsprofilen var några viktiga faktorer som gjorde att valet föll på Nova och Järva Krog, säger Daniel Lindberg, Lenovo Country Manager.

Kontorsfastigheten Nova uppfyller kriterierna i EU-taxonomin, bland annat genom en hög energiprestanda, och klassificeras därmed som en hållbar investering. Dessutom har fastigheten erhållit miljöcertifieringen BREEAM, nivå Excellent, för projekteringsskedet. Det innebär att Nova lever upp till höga krav inom ett flertal områden så som innemiljö, transporter och avfall.