Nyheter

NCC Presstjänst: 08-585 519 00, press@ncc.se

NCC siktar på sänkt klimatpåverkan i alla husbyggnadsprojekt

Alltmer fokus läggs på att sänka klimatpåverkan från byggprojekt – det här ställer krav på kompetens och kunskap, samtidigt som många lösningar och teknik finns tillgänglig redan idag. Här berättar Elisabeth Schylander, hållbarhetschef NCC Building Sverige, om vad som är viktigt för att lyckas hålla nere klimatpåverkan i ett byggprojekt och vilken roll nära samverkan har.

NCC stärker gamla E6:an norr om Stenungsund

I och med jordskredet i Stenungsund som förstörde E6 är det många bilister som väljer väg 650 (gamla E6:an) i stället. På uppdrag av Trafikverket ska NCC nu förstärka och anpassa vägen till den ökade trafiken.

Överdäckning löste lagerutmaning vid Käppalaverket

Käppalaverket är trångt och saknar uppställningsytor. När NCC i samverkan med Käppalaförbundet bygger om avloppsreningsverket är därför en av knäckfrågorna var material och utrustning ska lagras och förvaras. NCC:s projekt-team kom på en lösning som inte bara hanterar lagerutmaningen utan också gör produktionen mer effektiv och sänker kostnaderna.

NCC samarbetar med Strängbetong och strävar mot lägre koldioxidutsläpp

Ett nytt samarbetsavtal mellan NCC och Strängbetong innebär att även klimatförbättrade betongelement alltid ska offereras som ett alternativ i kommande byggprojekt.

NCC på andra plats när 125 företags webbsajter rankas

NCC fortsätter förbättra sitt resultat i Comprends rankning av svenska företags webbsajter och kommer i årets rankning på en andraplats! I byggbranschens index för Europa kommer vi på första plats.

NCC har byggt Höganäskrus som trafikhinder

På uppdrag av Höganäs kommun har NCC byggt stora 1,5 meter höga Höganäskrus som ska fungera som trygghetsskapande åtgärd och utgöra hinder för oönskad trafik. Redan nu står tre jättekrus utplacerade i Höganäs och ytterligare sju ska placeras ut. Det annorlunda projektet utförs som en del av ett ramavtal för mindre entreprenader som Höganäs kommun har med NCC.

Bergnäset ska leverera byggnadsställningar till LKAB

Bergnäset och LKAB har tecknat ett treårigt ramavtal för ställningsbyggnad som ska säkerställa att LKAB och företagets entreprenörer kan underhålla, bygga nya anläggningar eller snabbt utföra underhåll och reparationer dygnet runt.

H22-stolen lever vidare på skolor i Helsingborg

I samband med H22 skapade NCC och White arkitekter tillsammans H22-stolen ”Spill jar” som fanns utplacerad på olika platser i Helsingborg under H22 City Expo. Vid expots slut skänktes cirka 50 H22-stolar till Helsingborgs stads fastighetsförvaltning, som nu placerat ut dem på skolor runt om i kommunen.

Smygstart för NCC och Ebo:s ombyggnad av Spritfabriken i Eslöv

Den 2 november hackades den första tegelstenen loss i fasaden på den gamla Spritfabriken i Eslöv, en symbolhandling för att markera att NCC och Eslövs Bostads AB (Ebo) nu påbörjar förberedande arbeten inför den gamla fabrikens omvandling till bostäder och kontor. Det röda teglet är en stor del av Spritfabrikens själ, därför var det naturligt att påbörja projektet med att hacka loss den första tegelstenen som sedan ska rengöras från murbruk och återanvändas.

Som att gå på tå medan vi bygger tunnelbana

En ny tunnelbanelinje är något stort för alla inblandade – och inte minst för Stockholm som region. På uppdrag av Region Stockholm bygger NCC den nya tunnelbanestationen Hagastaden och tunneln dit från Odenplan. Utöver de förväntade utmaningarna med komplexa arbeten under mark finns här också ovanligt många känsliga verksamheter som projektet behöver ta hänsyn till.