Nyheter

NCC Presstjänst: 08-585 519 00, press@ncc.se

Kortare körsträckor för deponi har lett till minskade koldioxidutsläpp

NCC har under snart två års tid arbetat med att transportera bort schaktmassor från Region Västmanlands nya akutsjukhus i Västerås till olika deponier runt omkring i Mälardalen. Genom god planering och samverkan med branschkollegor har NCC lyckats minska utsläppen från sina deponitransporter med 127,9 ton CO2e i projektet.

NCC stärker hälso- och säkerhetskulturen med den årliga temaveckan för hälsa och säkerhet

Att stärka säkerhetskulturen är en del av NCC:s mål för att minska alla typer av olyckor och eliminera alla allvarliga och dödliga olyckor. Under den kommande veckan uppmärksammar NCC ämnet genom att genomföra hälso- och säkerhetsaktiviteter på arbetsplatserna för att få inspiration, kunskap och engagemang för att alltid ha hälso- och säkerhetsmedvetenheten i åtanke.

NCC ökar energiproduktionen för Skellefteås invånare

Den här fredagen besöker vi Rengård vattenkraftstation i Skelleteå i norra Sverige. För knappt tre år sedan inledde NCC på uppdrag av Skellefteå Kraft sitt arbete att fördubbla Rengårds vattenkraftkapacitet i Skellefteälven. När projektet tas i provdrift till hösten 2024 kommer en ny turbin ha installerats och kapaciteten ökat från 35 till 70 megawatt.

NCC inleder samarbete om bostadsprojekt i Södra Sörse, Varberg

NCC har inlett ett samarbete med Varbergs Bostad om nybyggnation av cirka 300 lägenheter i Södra Sörse, Varberg. I ett första steg ska parterna tillsammans planera, budgetera och projektera projektet.

Studiebesök tydliggör möjligheterna inom byggbranschen

Inom byggbranschen finns möjligheter för många. Det var budskapet när lokala studie- och yrkesvägledare (SYV) gjorde studiebesök på NCC:s projekt Korsvägen, som är en del av Västlänken i Göteborg.

NCC visade upp hållbarhetsarbete vid öppet hus på verksamheten i Arlanda

NCC Industrys verksamhet i Arlanda bjöd nyligen in kunder till ett öppet hus. Syftet var att ge en inblick i verksamheten och särskilt belysa arbetet med att minska CO2-utsläppen i produktionen.

NCC hyr ut till två nya hyresgäster i MIMO, Mölndal

NCC har tecknat avtal med två nya hyresgäster, Forever Living Products Scandinavia AB och Cosmo Consult AB om totalt cirka 735 kvadratmeter kontorsyta i MIMO. Fastigheten ligger mitt i Mölndals innerstad som erbjuder småskaliga butiker, en modern galleria och kommunikationer lätt tillgängliga utanför dörren.

NCC utför beläggningsarbete i centrala Göteborg

NCC ska på uppdrag av Göteborg stad utföra beläggningsarbete på flera centrala gator i Göteborg, bland annat ”Avenyn”. Uppdraget, som genomförs under maj-november, är en utförandeentreprenad och ordervärdet uppgår till drygt 30 MSEK.