Nyheter

NCC Presstjänst: 08-585 519 00, press@ncc.se

Ioffice tecknar hyresavtal i Park Central, Göteborg

Coworkingaktören Ioffice tecknar första hyresavtalet i Park Central i Göteborg. Företaget flyttar in i en lokal om cirka 3 900 kvadratmeter och tillträder under andra kvartalet 2027. Park Central är ett samarbete mellan NCC och Jernhusen. Huset ligger i Centralstaden, den nya stadsdel som växer fram runt Centralstationen, med en av Västlänkens stationsuppgångar i gatuplan.

NCC hyr ut till SveMa i MIMO i Mölndal

NCC har tecknat hyresavtal med SveMa som flyttar sitt kontor till MIMO i Mölndal. Företaget flyttar in i en lokal om 480 kvadratmeter med tillträde i december 2024. MIMO ligger mitt i Mölndals innerstad som erbjuder småskaliga butiker, en modern galleria och kommunikationer lätt tillgängliga utanför dörren.

Dags för inflyttning i NCC:s kontorsfastighet Nova i Järva Krog, Stockholm

Med utsikt över Brunnsviken och balkonger för varje hyresgäst står kontorsprojektet Nova i Järva Krog nu färdigt och det är dags för inflyttning. Därmed tas ett stort kliv i utvecklingen av den växande kvartersstaden, där NCC sedan tidigare har färdigställt det första kvarteret av tre i området.

NCC tecknar ramavtal med Örebro kommun för beläggningsarbeten

NCC har tecknat avtal med Örebro kommun gällande beläggningsarbeten i Örebro. Avtalet har ett beräknat ordervärde om cirka 30 MSEK årligen.

NCC:s julgåva ska stödja ungas lärande i matematik

NCC fortsätter att bidra till att stödja barn och ungas lärande. Årets juldonation på 1,5 miljoner kronor går till fyra organisationer i Norden som bedriver läxhjälp för barn och unga vilket kan öka möjligheten för en karriär inom bygg- och anläggning. I Sverige inleder NCC även ett långsiktigt samarbete med Mattecentrum.

NCC bygger med energibesparande värmeteknik i Spångbergshallen i Filipstad

Nyligen fylldes alla fyra bassänger i Spångbergshallen i Filipstad, med totalt 560 kubikmeter vatten. Ett badhus byggs för att hålla i många år och Filipstads kommun ställde höga krav på energieffektivitet för den framtida driften av badhuset i upphandlingen.

Betong med rekordlåg klimatpåverkan testas på NCC-projekt i Helsingborg

På uppdrag av Helsingborgshem bygger NCC 73 hyreslägenheter på Pålsjö Äng i Helsingborg, ett projekt med fokus på minskad klimatpåverkan under byggtiden. Tillsammans med leverantören Betongindustri genomfördes nyligen en rekordgjutning med betong med mindre än 100 kg CO2-utsläpp per kubikmeter, en tredjedel så stor klimatpåverkan jämfört med traditionell betong.

NCC förstärker positionen på VA-området

NCC befäster ytterligare sin ledande position inom vattenrening genom att förvärva vattenrenings- och biogasbolaget Goodtech Environmental Solutions som har ledande specialistkompetens och 25 medarbetare. Affären innebär att koncernen kan ta fler VA-uppdrag.

Kostnadseffektiv klimatreducering – möjligt i NCC:s byggprojekt

Allt mer fokus läggs på att sänka klimatpåverkan i byggprocessen, hur det ska gå till är inte alltid helt självklart. Här berättar Anders Enebjörk, hållbarhetsspecialist på NCC, vad man kan tänka på och vad som är viktigt för att lyckas hålla nere både klimatpåverkan och kostnader i byggprojekt.

NCC fortsätter att stödja barn och ungas lärande genom läxhjälp

NCC vill bidra till att ge barn och unga bra förutsättningar för att lära och utbilda sig. 2022 års juldonation går till ett antal organisationer i Norden som hjälper barn och unga att få ut det mesta av sin utbildning.