NCC partner i ny innovationshub på KTH

THINGS öppnar Sveriges första samarbetsplattform för innovativa start up-företag inom hårdvara. I THINGS partnernätverk ingår förutom NCC även bland annat Akademiska Hus, Assa Abloy, ABB och SEB.

– THINGS kreativa miljö kommer att bli en stor tillgång både för NCC och start up-företagen. Innovation är ett viktigt konkurrensmedel och med THINGS får vi en plattform för utbyte av idéer, som kan skapa lösningar på NCC:s utmaningar, och affärsmöjligheter för de nystartade företagen, säger Jan Byfors, CTO på NCC.

Den 26 mars öppnas dörrarna till THINGS, innovationshubben för start ups med fokus på tillväxtområden, som till exempel Internet of Things och 3D-skrivare. Tillsammans med partnerföretagen är målet bland annat att öka innovationsgraden i de svenska företagen.

– Skandinavisk design har ett internationellt anseende som snygg, funktionell och med en ren estetik. På THINGS sammanför vi teknik och design på ett svenskt sätt men för en internationell marknad – vi kopplar ihop några av de mest innovativa personerna och företagen i världen. I fotspåren av till exempel Electrolux, Ericsson och Hasselblad vårdar THINGS nästa generations framgångssagor inom teknik och hårdvara, säger Linda Krondahl, VD på THINGS.    

I THINGS lokaler på KTH finns plats för cirka 30 företag. Förutom kontorsplatser finns även flera eventutrymmen, mötesrum och en egen verkstad med bland annat laserskärare och 3D-skrivare. Partnerföretagen kommer att arrangera möten, workshops och andra typer av samarbeten både med start up-företagen och med varandra, för att utbyta idéer över branschgränserna.

För ytterligare information, vänligen kontakta:
Jan Byfors, CTO NCC
Telefon: 070-575 64 37
Hedvig Elander, chef för extern- och internkommunikation, NCC Construction Sweden
Telefon: 070-978 66 83
Anna Trane, Press & PR-chef NCC
Telefon: 0708-84 74 69

NCC:s presstelefon 08-585 519 00, E-post: press@ncc.se, NCC:s bildbank

Om NCC. Vår vision är att förnya vår bransch och erbjuda de bästa hållbara lösningarna. NCC är ett av de ledande företagen inom bygg, fastighetsutveckling och infrastruktur i norra Europa med en omsättning på 57 Mdr SEK och 18 000 anställda 2014. NCC är börsnoterat på Nasdaq Stockholm.