Nyheter

NCC Presstjänst: 08-585 519 00, press@ncc.se

Världsunik dumper på plats i NCC:s stentäkt i Skåne

Idag anlände världens första anläggningsmaskin tillverkad med fossilfritt stål till NCC:s stentäkt i Södra Sandby utanför Lund. Anläggningsmaskinen, en A30G ramstyrd dumper, är tillverkad av Volvo Construction Equipment (Volvo CE), med fossilfritt stål från SSAB och kommer att användas i NCC:s dagliga verksamhet i stentäkten.

Maximal nytta av drönare och digital teknik när riksväg 50 genom Ludvika rustas upp

När NCC renoverar riksväg 50 genom centrala Ludvika är kraven från Trafikverket höga inom flera områden. Inte minst klimatmålen där alla projektdeltagare samverkar och bidrar med sin kompetens. För få en effektiv produktion och uppfylla målen arbetar NCC med bland annat noggrann logistikplanering, drönare och digital teknik samt återanvänder berg- och jordmassor.

NCC har infört NCC Site introduction – ett digitalt verktyg för förbättrad säkerhet och kontroll

Under våren har NCC infört NCC Site introduction som är ett nytt enhetligt och gemensamt digitalt verktyg för arbetsplatsintroduktioner. Verktyget ska ge snabbare produktionsstart och säkrare arbetsplatser. Under våren har man börjat introduktionen i Sverige och på sikt kommer verktyget införas inom hela NCC.

Hercules elektriska pålkran ger bättre arbetsmiljö

Utvecklingen och användningen av eldrivna arbetsmaskiner ökar. NCC:s dotterbolag Hercules Grundläggning har en nyutvecklad pålkran som drivs med el. Den är bra för miljön – men också för arbetsmiljön tack vare lägre ljud och inget avgasutsläpp.