Nyheter

NCC Presstjänst: 08-585 519 00, press@ncc.se

AI driver byggbranschen framåt inom arbetsmiljö och hållbarhet

AI-tekniken har tagit enorma kliv under det senaste året, och även NCC håller ögonen på hur vi bäst ska ta del av teknikutvecklingen. NCC:s Christina Claeson-Jonsson har talat med tidningen Byggindustrin och säger bland annat att vi kommer se stora framsteg i arbetet med arbetsmiljö, hållbarhet, produktivitet och kvalitet tack vare AI.

NCC:s mark- och anläggningsarbeten i Herrjärva hållbarhetscertifieras

Kontorsbyggnaderna i NCC:s fastighetsutvecklingsprojekt Herrjärva K11K12 är sedan tidigare hållbarhetscertifierade enligt BREEAM, nivå ”excellent”. Nu har även mark- och anläggningsarbeten blivit hållbarhetscertifierade enligt CEEQUAL v.5.2, nivå ”Very good”.

Järnvägsutbyggnaden mellan Malmö och Lund slår hållbarhetsmålen igen

På uppdrag av Trafikverket bygger NCC, i joint venture med spanska OHLA, fyra nya järnvägsspår mellan Malmö och Lund. Genom att kombinera ekonomisk, social och miljömässig hållbarhet fortsätter projektet att både nå – och slå – de uppsatta målen. Det visar Trafikverkets hållbarhetsrapport för 2022.

NCC hyr ut till fyra nya hyresgäster i MIMO, Mölndal

NCC har tecknat avtal med fyra nya hyresgäster om totalt cirka 1450 kvadratmeter kontorsyta i MIMO. MIMO ligger mitt i Mölndals innerstad som erbjuder småskaliga butiker, en modern galleria och kommunikationer lätt tillgängliga utanför dörren.

NCC:s kvarter på Masthuggskajen nu Citylab-certifierat

NCC:s handlingsplan för kvarteret på Masthuggskajen i Göteborg har nu certifierats enligt ”Citylab – Handlingsplan för delprojekt”, Sweden Green Building Councils certifieringssystem för hållbar stadsutveckling.

NCC asfalterar vid Nobias fabrik i Jönköping

NCC ska på uppdrag av Kanonaden utföra stora asfalteringsuppdrag vid Nobias nya fabrik i Jönköping. Ungefär 60 000 kvadratmeter ska förses med ny asfalt.

NCC tecknar ramavtal med Ale kommun

NCC har tecknat ramavtal gällande underhållsbeläggningar för Ale kommun. Avtalet löper i fyra år med sammanlagt 5 000 ton asfalt årligen.

NCC synliggjorde flera viktiga frågeställningar under årets Almedalsvecka

I början av juli arrangerades återigen politikerveckan i Visby i fysisk form för första gången sedan 2019. NCC var på plats för att belysa flera frågeställningar som är viktiga för NCC, vår verksamhet och våra kunder.

NCC har byggt klart Timrå Simhall – 5 400 kvadratmeter badglädje

Sedan april 2020 har NCC byggt Timrå Simhall som nu överlämnas till Timrå kommun. Äkta badglädje på 5 400 kvadratmeter erbjuds kommuninvånarna i den nya simhallen.

NCC har färdigställt Varbergs nya bad- och simanläggning

NCC är nu klara med nybyggnationen av Varbergs nya sim- och badanläggning. Efter godkänd slutbesiktning är entreprenaden nu överlämnad till beställaren Varbergs Fastighets AB.